Свързани новини

05.02.2014 10:02

Сатя Надела е новият шеф в Майкрософт

Видян 1024 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майкрософт обяви, че Бордът на директорите е избрал Сатя Надела за новия изпълнителен директор на компанията. Сатя работи  там от 22 години и до скоро оглавяваше групата Cloud & Enterprise, един от най-бързо растящите и успешни бизнеси на компанията.


Сатя Надела става третия изпълнителен директор на Майкрософт. Той носи безмилостния стремеж към иновации и духа на сътрудничество в новата си роля. Той се е присъединил към известната фирма преди 22 години, защото е видял  ясно, че  Майкрософт дава възможност на хората да правят магически неща и в крайна сметка правят света едно по-добро място.


Много компании, казва той, "се стремят да променят света. Но много малко от тях имат всички необходими елементи за да постигнат тази цел: талант, ресурси и постоянство. Майкрософт е доказала, че има всичките три в изобилие. "


Сатя Надела поема позицията на Стив Балмър и става изпълнителен директор на "Майкрософт", пише "Дъ Вердж".


Същевременно основателят на компанията и председател на борда на директорите Бил Гейтс извършва още един етап от сбогуването си с компанията. Новият председател на борда ще бъде Джон Томпсън, а Гейтс ще бъде вече технологичен съветник на концерна, обяви компанията. Според запознати Гейтс, напускайки председателския пост, ще остане директор и ще се занимава с разработването на продукти, фокусирайки се по-малко на административни дейности. Той обмисля да ходи на работа в "Майкрософт" минимум веднъж седмично.


Сатя Надела от дълго време е в компанията и има солиден опит по отношение на бизнес инструментите на фирмата, докато Гейтс има способности що се отнася до разработването на иновативни продукти като тези, които известиха началото на епохата на персоналните компютри. Компанията не успя обаче да повтори първоначалния си упех в нови области, като мобилните устройства и интернет услугите, оставайки зад "Гугъл", "Ейпъл" и "Фейсбук".


Оттеглянето на Гейтс от председателския пост ще прокара разделна линия. Той и съдружникът му Пол Алън създадоха стандартите на персоналния компютинг през 1981 година, когато убедиха IBM да използва операционна им система за новия си персонален компютър. Microsoft стана най-високо оценяваната компания, правейки Гейтс най-богатият човек в света.


Гейтс напусна поста на изпълнителен директор през 2000 година, а през 2008 се оттегли от всекидневна работа в компанията, за да се отдаде на филатропичната си дейност във фондацията „Бил и Мелинда Гейтс".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.