Свързани новини

17.01.2014 10:55

Девет години на топло за убиеца от Цариградско

Видян 1142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд присъди девет години зад решетките за Михаил Куртев – шофьора, който причини катастрофата на 10 юли 2013 г., случила се на автобусна спирка на Цариградско шосе. Ужасният инцидент отне живота на шестгодишната Елена и 25-годишната Станислава Асенова. Няколко души пък пострадаха тежко.


Причините за трагедията са шофиране с несъобразена скорост след употреба на алкохол. На мястото на произшествието дрегерът отчел 1,89 промила алкохол в кръвта на Куртев.


По време на вчерашното дело, подсъдимият се призна за виновен. Куртев изрази съболезнования към близките на загиналите и заяви, че 10 юли 2013 г. е най-черният ден в живота му. Преди делото пък Куртев говори пред медиите и обяви, че ще приеме каквато и присъда да му наложи съдът.


Извършителят на катастрофата ще лежи в затвор при първоначален общ режим. Шофьорската му книжка му бе отнета за 12 години. По закон Куртев има право да обжалва решението пред Софийския апелативен съд.


Припомняме, че Михаил Куртев бе обвинен за това, че на 10 юли 2013 г. на бул. Цариградско шосе в София е карал с превишена скорост в пияно състояние (концентрация на алкохол в кръвта 1,5 на хиляда) и е изгубил контрол над управлявания от него автомобил. В резултат на неговите действия двама души губят живота си, един е с тежка телесна повреда, а петима души са със средни телесни наранявания.


На 6 ноември с постановление на наблюдаващия прокурор по делото таксиджията -убиец Михаил Куртев беше пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.