Свързани новини

16.12.2013 13:45

Араби и африканци напират за имоти у нас

Видян 1047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Богати граждани от Близкия изток и Африка ще търсят български имоти. Това са очакванията на брокерите, показва анализ за сектора през 2013 г. на „Сдружение брокери на имоти”, цитиран от "Монитор".


Според проучването това няма да застраши националната сигурност, тъй като се купуват различни по вид имоти, на различни места, с различна цел, от граждани на различни страни. Чуждите инвестиции по морето например подпомагат регионалната икономика на Бургас, Варна и Добрич. Приливът на свежи пари допринася за развитие и на търговията в региона и подобряване икономическото състояние на населението там. От сдружението смятат, че българското законодателство, засягащо тези въпроси, трябва да бъде унифицирано с европейското.


Руснаците заемат мястото на британците, сочат данните на организацията. Наблюдава се и известна активност сред гърците. Сред търсещите жилища у нас са и граждани и фирми от Кипър, Израел и Македония. От няколко години британците предимно продават своите имоти по морето, а купувачи са руските граждани, които продължават да придобиват жилища от най-различен тип - от най-евтините до най-скъпите. Инвестиции в малки домове по Черноморието правят и руснаци, латвийци, естонци и други. От Обзор до Царево цените на новото строителство варират от 500 до 1000 евро на кв. м. Поради засиления интерес в посочения район се развива бурно строителство, а клиентите закупуват и право на строеж, като не изчакват Акт 16 на сградата.


Много българи купуват имоти в Гърция. В повечето случаи живеят там през част от годината или развиват собствен бизнес, свързан с туризъм. Търговията с гръцки имоти се осъществява основно от агенции в Благоевградския регион. Интерес проявяваме и към жилища във Франция, Швейцария, Германия. В тези държави най-често сделките се осъществяват от българи, чиито деца учат или работят в страните. В данните на сдружението се допълва, че при покупка на имот в чужбина е по-правилно да се работи с локални специалисти, които познават съответния пазар и могат да бъдат наистина полезни.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец