Свързани новини

03.12.2013 14:03

Албена Павлова и Мина Маркова са новите лица на кампанията „Вземи ме вкъщи“

Видян 1778 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едва ли има почитател на ,,Столичани в повече", който да не знае, че в истинския живот Гълъбина Чеканова е майка на Яна Лютова. Актрисите Албена Павлова и Мина Маркова са добър тандем не само пред камерата, но и в ежедневните задачи. Особено когато става дума за отговорностите към домашния им любимец. Кучето Рая е част от семейството им вече трета години.


Рая е намерена по време на лятната семейна ваканция, изоставена до селска чешма край Априлци заедно с четирите си невръстни братчета и сестрички. Мина избира Рая, заради характера й – палава, любопитна и своенравна, а на другите кутрета намират стопани сред съседите.


Рая не е първото куче в дома на Албена. „Първата ми и най-голяма любов, този, който отвори сърцето ми за най-чистата любов, е лабрадорът ни Марло. Купихме го от зоомагазин - грешка, която никога повече няма да повторим и сме категорично против този начин на търговия с живи същества, споделя актрисата.


И днес Албена си спомня през сълзи за лабрадорката Индира, осиновена от пернишки приют. След месеци на възстановяване, когато изглежда, че наплашеното и малтретирано куче ще стъпи на крака, идва и най-голямото нещастие за семейството – Индира става жертва на отравяне в градския парк в Русе.


За Албена Павлова грижата за бездомните животни е лична кауза, на която се е посветила всеотдайно – отгледала е намерени на улицата котета-бебета, намирала е приемни домове за кученца. Затова срещата й с младия Павел за фотосесията на «Вземи ме вкъщи» е много емоционална. Младежът е намерен в безпомощно състояние до оживена автобусна спирка, подминаван безучастно от хората. Сериозна травма на крака и инфектирана рана са само част от проблемите на едногодишния тогава Павел. Половин година по-късно, благодарение на всеотдайните грижи, Павката е вече жизнерадостно и здраво куче. Настанен е в приемен дом, но надеждите са снимките с Албена Павлова да му помогнат да намери любящи стопани.


Мина Маркова е в компанията на смешната малка Стефи. Стефи е едно от многото бездомни кучета с неясен произход и история. Появила се неизвестно откъде, Стефи съобразително избира да очарова посетителите на един ресторант. Така за кратко време, освен всеобща любимка, става и доста закръглена девойка. Стефи попада в прегръдките на Мина буквално пред вратата на фотостудиото, където се заиграва с дружелюбния Павел. Чудесните снимки на двете девойки отнемат броени минути. Време през което Стефи доказва, че може да е перфектното домашно куче – интелигентна, самоуверена и спокойна. Точната възраст на дребната красавица не е известна, но кученцето е кастрирано и здраво, напълно готово да се настани в истински дом.


Подробна информация за кандидат-осиновителите на Павката, Стефи или друго куче или коте, търсещо дом чрез кампанията «Вземи ме вкъщи», е поместена на сайта на инициативата на адрес www.osinovi.me.


Снимките на Албена Павлова и Мина Маркова за кампанията „Вземи ме вкъщи“ на „Четири лапи“ вече са на рекламните съоръжения на JCDecaux.


За инициативата:


Кампанията „Вземи ме вкъщи“ стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 100 кучета и котки са намери стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.osinovi.me и страницата й във Фейсбук.


Кампанията се организира от международната благотворителна организация за защита на животните „Четири лапи“ с дългогодишната подкрепа на агенцията за външна реклама JCDecaux и рекламна агенция Sphere design. Бъдещите домашни любимци се радват на безвъзмездните грижи на екипа на ветеринарна клиника „Добро хрумване“.


Медийни партньори на инициативата са сайта bezdom.info и безплатното издание Програмата.


Фотосесиите на Албена Павлова и Мина Маркова за „Вземи ме вкъщи“ са дело на фотографа Пламена Коева от ResizeStudio.


За „Четири лапи“:


„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище във Виена и представителства във Великобритания, Нидерландия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния, България, Южна Африка и САЩ. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. В България „Четири лапи” е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Дейността на „Четири лапи” се финансира изцяло от дарения, идващи от близо половин милион поддръжници на организацията от целия свят.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец