Свързани новини

22.11.2013 11:15

Европейските медии питат Бинев за проблемите с ЧЕЗ

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналист: Слави Бинев, наскоро информирахте Европейските институции за проблеми, свързани с чешката компания ЧЕЗ в България. В какво се изразяват тези проблеми?


Слави Бинев: Темата е доста по-обширна от това, което сега ще Ви кажа, но накратко става дума за престъпна приватизация, която най-вероятно е свързана с корупция. Но това не е най-важното сега, най-важното е, че сметките за ток са прекалено високи за България и също така услугите не са перфектни. Напротив, услугите са ужасни в момента, защото има проблеми във цялата електрическа система, която не е подобрена. Отгоре на всичко електрическите уреди се съсипват, защото напрежението на тока е ту много високо, ту много ниско. Не съм специалист по техническите въпроси, но както ме информираха специалистите, поради лошите услуги хората губят собственост, за която никой не носи отговорност. Това е първият проблем. Вторият е, че сметките са много големи и не са приемливи за България. Но най-големият проблем е, че информирах ЧЕЗ за всичко това, а те въобще не реагираха, за да подобрят ситуацията. Това е най-големият проблем в момента. Вие си спомняте, че миналата година протестите и революцията в България започнаха именно от високите сметки за ток. Българите започнаха да палят сметките си за ток и това даде началото на т.нар. революция. Аз смятам, че тази зима ще се сблъскаме с този проблем отново.


Журналист: След като алармирахте Европейския парламент за тези проблеми, как се надявахте ЧЕЗ да реагира? Промениха ли си отношението?


Слави Бинев: Това е нещо невероятно. Бих искал да Ви прочета нещо от една госпожа, която наскоро ми писа. Заключенията на тази госпожа са много добри. Тя ми е писала "Заключенията, които си правя като гражданин на тази страна, са че имам много ясно дефинирани задължения, за които институциите непрекъснато ми напомнят, но същите институции остават глухи за правата ми и спазването на едни и същи закони." Това е невероятно, аз разбирам, че трябва да имаме задължения като граждани, но институциите също трябва да имат задължения към нас, а не да се държат безотговорно. Трябва поне да дават отговор, какво се случва, какво могат да направят. В момента нищо от това не се случва.


Журналист: Какви действия смятате да предприемете, за да се подобри ситуацията, да се поправят услугите?


Слави Бинев: Смятам, че тази компания в момента се държи като криминална групировка. Те не отговарят, те не се държат като институция, а като бандити. Ето защо смятам, че всички европейски институции трябва да бъдат информирани и да бъдат предизвикани да притиснат тази компания да изпълни задълженията си към гражданите на България. Възможностите са две - или тази компания да разреши проблемите в България, или да напусне страната и на нейно място да дойде българска компания, която да оправи ситуацията. Защото нашите граждани не могат да живеят по този начин.


Журналист: Г-н Бинев, благодаря.


Слави Бинев: И аз Ви благодаря.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и