Свързани новини

01.11.2013 11:45

Най-бедните пенсионери с коледна надбавка

Видян 1294 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коледната надбавка вероятно ще е унифицирана, а не диференцирана, тъй като няма възможност размерът й да зависи от осигурителния принос. Това обяви социалният министър Хасан Адемов в парламента и уточни, че вероятно пари ще има само за най-бедните пенсионери, предаде Стандартнюз.


Финансовият му колега Петър Чобанов съобщи още в четвъртък при внасянето на проектобюджета в Народното събрание, че се надява да има добавки за всички пенсионери. Адемов обаче посочи, че заради тежката бюджетна ситуация пари вероятно ще получат само възрастните хора с пенсии под линията на бедност.


„Дългоочакваната, жадувана през последните 4 години коледна надбавка сме на път да се опитаме да я реализираме. Нашето желание като управляващи е да се опитаме да дадем коледни надбавки на всички пенсионери. Но понеже това не е възможно предвид тежката ситуация с бюджета, това, което мислим, че е редно да се направи, е да подпомогнем пенсионерите с размер на пенсията под линията на бедност", обясни министърът.


По думите му финансовото министерство и НОИ обсъждат вариантите.


„Става въпрос за преизпълнение на бюджета, ако такова има, и за реализирани икономии, за да можем да удовлетворим един милион пенсионери, ако намерим този финансов ресурс", обясни още Адемов.


„В края на годината има много сектори, които имат нужда от допълнително финансиране и това се дължи на недостатъчно разумното планиране на бюджета за тази година. Не е лесно на министъра на финансите, не е лесно на всички ведомства", каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби