Свързани новини

11.10.2013 14:10

Барозу пише на Станишев

Видян 1187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу отговори на писмото на президента на ПЕС Сергей Станишев от 26-и септември, в което лидерът на социалистите настоя да има конкретни индикатори, които да отчитат динамиката на доходите, заетостта, социалното неравенство, както и равнището на бедност и социално изключване на младите в отделните страни – членки на ЕС.

 

В отговора си Барозу благодари на Станишев за акцентирането му върху значението на социалното измерение на Икономическия и паричен съюз, както и че Комисията представя предложения, които резонират добре с изразената от него позиция.  „Те включват засилено наблюдение над заетостта и социалните предизвикателства, както в контекста на процедурата за макроикономически дисбаланси, която ще включва набор от допълнителни показатели на заетостта, така и в рамките на “Стратегия Европа 2020”, която също предвижда ключови социални показатели, в това число показатели за заетост, в съответствие с вашите предложения", се обяснява в писмото до Сергей Станишев. В отговора си Барозу подчертава, че подсилени финансови инструменти ще засилят солидарността на европейско равнище, а придаването на по-голяма роля на социалния диалог ще засили доверието в политиките на ЕС и в крайна сметка в тяхната ефективност.  “Освен това, продължаващите усилия за повишаване мобилността на работната сила между отделните сектори и държави ще спомогне за постигането на по-добро съответствие между търсенето и предлагането на работна сила в цяла Европа и ще увеличи потенциала за заетост”, казва още председателят на Европейската комисия.

В заключение Барозу заявява: „Разчитам на Вашата подкрепа за справяне с проблемите на заетостта и социалните въпроси на равнище ЕС, за справяне със социалните последици от кризата и на подкрепа за по-голямо социално сближаване в бъдеще”.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и