Свързани новини

03.10.2013 11:10

Шок: Русенци без ток плащат сметки по 1000 лв.

Видян 2757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До месец “България без цензура” ще отвори офис в Русе. “Заповядайте като доброволци, за да решаваме казусите, които ни тормозят и да си помагаме заедно”, каза водещият Николай Бареков по време на гостуването на предаването в дунавския град. “В него ще има юрист, който ще помага на гражданите да обработят сигналите и да подготвят документациите нужни на съответните органи и институции, защото без солидарност, без да гледаме напред, няма да се оправим.”, допълни още той. 

Държавата да създаде буферен фонд, който да подпомага гражданите в случай, че те изпаднат в нужда. Това беше друга идея, която Бареков лансира, и която отново е насочена към обикновените хора.

Предложението му беше направено по повод на случващото се с част от обитателите на печално известния блок на бившето АОНСУ в крайдунавския град. На площада в Русе беше дошла Стефка Димитрова, която е една от най-силно потърпевшите в случая. Тя представи своята болка и тази на съседите си. Къде са били българските политици, попита след разказа на жената водещият Николай Бареков. „Ако те отделят по един ден и не се държат в Народното събрание като кифладжии, а ходят при хората, само тогава ще знаят за болките им“, коментира още той.

Тази вечер екипът от юристи, който работи по случая постигна значителен напредък. На среща между инвеститора и „Енерго ПРО“ те успяха да накарат Явор Блъсков да приеме идеята на енергоснабдителната фирма и да се наеме независим оценител. Той ще трябва да даде нова оценка за сервитута на земята, за да може от „Енерго ПРО“ платят по-поносима цена и да прекарат кабел до ел.таблото на сградата. Така от него гражданите ще могат да захранят жилищата си с ток и да получат индивидуални партиди. До момента инвеститорът Явор Блъсков искаше 1,9 млн. лв само за сервитут. 

“Бяха ни обещали много спротни площадки и съоръжения. Кога ще ги получим?”, попита младо момиче. “Това е обещано от сегашното управление на общината, но като стане дума за спрот пари няма.”, коментира общинския съветник Станимир Станчев, който е и член на комисията по младежта и спорта. “Бойко ни обеща 25 млн.лв., за да се направи спортната зала в Русе и излъга”, допълни Искрен Веселинов.

На площада в центъра на дунавския град бе обсъдена и темата за метан станцията. “РИОКОЗ каза, че нашите жалби отговарят на истината и че шума наистина е голям.”, каза жена дошла на площада. “На нас това не ни е достатъчно, искаме тази метан станция да се махне. Тя е 12 хил атмосфери, ако гръмне ще гръмне града ни.”, допълни още тя.

На въпрос кой затвори училището “Петко Рачев Славейков”, общенският съветник Никола Михайлов каза, че този въпрос общинарите били изпуснали от полезрението си и не се ангажира да каже дали училището ще отвори врати отново. “Т.нар. либерали предложиха да затварят училищата на хората. Надежда Михайлов беше  казала парите да вървят след ученика.”, коментира Николай Бареков.

По повод новите спирки в града, общинския съветник Искрен Веселинов каза, че задължение на общината е да се направят нови. Според хората за спирките се носи слухът, че са сложени от фирма на бившия шеф на Митниците русенецът Ваньо Танов. Гражданите изразиха недоволството си и от това, че до всяка спирка има павилион, в който продават цигари. Има и реклама на цигари. Ако имам власт, ще забраня тотално рекламата на цигари, каза Бареков.

По време на гостуването на “България без цензура”, хората на площада в Русе поискаха оставката на кмета, Пламен Стоилов. “Този кмет на Бойко Борисов да си го вземе при него.” и “Мафия” викаха хората. “Нищо не е направил за града ни. Овце да бяхме, по-зле от бели роби сме. Русе да излезне и да махне този кмет.”, призова мъж инвалид, дошъл на препълнения площад в центъра на града. “Кметът го няма, защото и за него важи забраната от определена политическа партия”, коментира водещия Николай Бареков. “Ако политиците са сред хората, а не се разправят в Народното събрание,  ще знаят какви са проблемите им”, допълни той. По време на предаването бяха подадени и сериозни сигнали и за имотна мафия в Русе. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.