Свързани новини

27.09.2013 15:40

Вигенин иска отпадане на визите за Канада

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отпадането на визите за българи, които пътуват до Канада, обсъдиха по време на срещата си министърът на външните работи Кристиан Вигенин и министърът на външните работи и международната търговия на Канада - Джон Беърд.
Двамата разговаряха в рамките на участието си в 68-та сесия на Общото събрание на ООН, съобщи пресцентърът на МВнР. Вигенин приветства откриването на канадски визов център в София, като подчерта желанието на българската страна за отпадане на визовия режим за пътуване на български граждани. В момента от страните от ЕС само България, Чехия и Румъния имат подобно ограничение.
Канадският външен министър разясни, че е предвидена законодателна промяна, която ще позволи отпадането на визовия режим. Двамата министри обсъдиха също международната ситуация и хуманитарната криза в Сирия, като бе изразена съвместната тревога от влошаването на кризата и нуждата от решителни действия на международната общност и ООН.
Беше изразена надежда за положително развитие на преговорите между Израел и Палестинската власт.
Вигенин благодари за предоставената помощ от канадска страна при разследването на атентата в Сарафово.



В рамките на участието си в Общия дебат на 68-та сесия на ОС на ООН министър Вигенин проведе още срещи с външните министри на Сингапур, Виетнам, Узбекистан, Казахстан и Санта Лусия. Вигенин разговаря и с министър-председателя на Малта Джоузеф Мускат, както и с новия помощник-държавен секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд.
Срещата на Вигенин с Виктория Нюланд беше посветена главно на въпроси на двустранното сътрудничество между България и Съединените щати. Вигенин изказа благодарност за сътрудничеството между съответните служби при разследването на терористичния акт на летището в Бургас през 2012 г.
По време на разговора стана ясно, че Съединените щати са готови да водят диалог с България по въпросите, свързани със сирийските бежанци, чийто брой у нас наближава 5000 души. Виктория Нюланд изказа благодарност за ясната и принципна позиция, заета от страната ни във връзка с кризата в Сирия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.