Свързани новини

18.09.2013 10:29

Фандъкова: София е лидер и по работа, и в духовността

Видян 1864 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Денят на София 17 септември беше отбелязан със специална сесия на общинския съвет. На нея десет души станаха почетни граждани. Сред тях са: коренякът Стефан Данаилов – депутат от БСП, олимпийската шампионка от Сеул 1988 г. и все още световна рекордьорка на бягане 100 м с препятствия Йорданка Донкова, един от двамата български аристократи и бивш външен министър Иван Станчов, легендарният лекар проф.д-р Иван Черноземски, ексминистър на здравеопазването и др.


Ето и словото на кмета:


Уважаеми граждани и гости на София,


Честит 17 септември! Тази година празникът на нашия град идва като знак не само на вярата, надеждата и любовта, но преди всичко на мъдростта, която ни прави общност.


През последните месеци сме свидетели на много внушения за някаква червена линия, която разделя София и останалата част от страната.


Представянето на нашия град като гето никак не е мъдро. Защото София вече хилядолетия наред е символ точно на обратното – на единението.


Няма друга столица, където в радиус от стотина метра да съжителстват най-старата действаща черква в Европа, една от най-красивите джамии, третата по големина синагога на континента и католическа катедрала, която софиянци възстановяват от руините.


Няма по-ясно доказателство, че София сама по себе си е знак за единство, за толерантност и за зачитане на правата и разбиранията на всеки и на всички.


С цялото това богатство от вековете, което нашите предци са ни оставили, ние решихме да бъдем кандидат за европейска столица на културата през 2019 г. Но не сами. София отново е обединител. Тя подаде ръка на нашите приятели от Югозападния регион да кандидатстваме като един отбор.


Защото не само икономически, като дава работа, но и духовно София е лидер и локомотив на развитието за тях, пък и за цяла България.


Като мястото, привличащо над 80%от инвестициите и над половината от европейските средства, влизащи в България, ние се чувстваме длъжни да помагаме на своите съседи и заедно да работим за благото на гражданите.


Затова поканих днес на нашия общ празник моите колеги – успешните кметове от Югозападния регион. Така ние показваме и подчертаваме своята амбиция утрешният делничен ден  да бъде по-добър и по-успешен – с хоризонт до 2019 и след това. Онова, което правим днес, го оставяме за своите деца и за своите внуци...


Честит празник на София, честит празник на всички, които вярват, на всички, които се надяват, на всички, които обичат и които с мъдростта и таланта си вървят напред!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион