Свързани новини

29.08.2013 17:45

Помнете us-бомбардировките над София като гледате Дамаск

Видян 5189 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Карикатурният ни държавен глава без глава се закани да сме се намесвали във война срещу Сирия. Точно ние, които сами сме търпели „хуманитарните” и „човеколюбиви” американски бомбардировки над София. Да, същите, които благородно убиват 2500 граждани, включително деца, за които специално са били пуснати бомби-играчки.


Същите, които разрушават 12 000 сгради, включително Народния театър, Католическата катедрала, шедьоври на архитектурата. Точно ние ли сме за война – онези, които загубиха всяка от водените войни през миналия век и платиха за  това с национални катастрофи.


И точно ние ли, на които им излезе 500 милиона войната в Ирак с наше участие, без да броим жертвите. Война, за чийто повод уж също имаше доказателства, пък днес тогавашните президенти на другите държави, не нашият Гоце, разбира се, се извиняват. Били ги подвели шпионите им. Не било имало истински доказателства.


Бил съм в Сирия преди няколко години и отлично, със собствените си очи, за разлика от Плевнелиев и други празни глави, съм видял какво представлява режимът там. Също толкова лицемерен е като този у нас преди Десети ноември. Но градът Дамаск беше доста по-добре инфраструктурно и по чистота от София, с доста по-видими чужди инвестиции, с хора, които свободно говорят много езици и видимо са  прекомерно образовани.


ОК, този режим не е за 21-и век по стандартите ни. Но какво се предлага насреща? Клане на християни и други „неверници” от страна на бъдещите управници – муджахидини???!!!Разрушаване на училища и болници като в демократизирания Афганистан???!!!


Разпадане на Сирия и образуване на нова кюрдска държава, което ще доведе до разпадане и на Турция???!!!Колко бежанци ще докара това в България???!!!Пък да не говорим за приказката за подпалената черга или за мечката, която играе при комшиите...


И най-лошият мир е по-добър от война.


автор: Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.