Свързани новини

29.08.2013 13:48

Китай аплодира Детския хор на БНР

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай аплодира горещо Детския хор на Българското национално радио (БНР), който бе на петдневно турне в Пекин по покана на Китайското национално радио, предаде dir.bg.


За втори пореден път ангелските радиогласове очароваха многобройната публика и завоюваха заслужено признание за майсторството си, като посланици на българската култура и Българското национално радио. В програмата на концертите бяха включени класически произведения от епохата на Романтизма и популярни български хорови творби.


Детският радиохор имаше концерти в Китайското национално радио и в Забранения град. Представленията преминаха при препълнени зали и бяха посрещнати от публиката с възторжени и продължителни аплодисменти. На 24 август, в рамките на тазгодишния двумесечен международен музикален фестивал "Gateway to Music", се състоя концертът в престижната Концертна зала на Забранения град, където са гостували известни хорове от САЩ, Германия, Китай и др. страни.


Към славеите на БНР на сцената се присъединиха и певците от хора на Китайското национално радио, като двата състава представиха съвместно няколко китайски песни, сред които обичаната от китайската публика "Морето, моят роден дом" и българската творба "Ясна Зорница". Публиката пя заедно с хористите и ги изпрати с възторжени аплодисменти. Специални поздравления по повод предстоящия си рожден ден получи академик Христо Недялков, основател и главен диригент на Детския радиохор.


Китайските медии определиха гастрола на Детския хор на БНР, като изключително вълнуващо събитие на бляскаво професионално равнище. Информация за турнето на хора беше излъчена от Китайското национално радио, българската секция на Радио Китай за чужбина, интернет сайтовете на държавните радиостанции и публикувана в националната преса. Музикалният сайт за меломани Куке предаде на живо концерта от Забранения град, а записът от концерта в Китайското национално радио ще звучи многократно в музикалния канал на държавното радио.


Детският хор на Българското национално радио е лауреат и носител на множество първи награди, златни медали и дипломи, присъдени за изключително високи художествени постижения от национални и международни хорови конкурси и фестивали. През 2002-ра година Европейската федерация на хоровете на Европейския съюз удостои Детския хор на БНР с титлата "Посланик на европейската култура".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв