05.09.2008 10:48

Най-работни сме сред европейците

Видян 883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работната седмица на българите, наред с тази на нашите северни съседи от Румъния, е най-дългата от всички работни седмици в страните от Европейския съюз. Това съобщи британският ежедневник „Дейли Телеграф“, като според публикацията излиза, че нашенци са  най-големите работохолици спрямо населението от страните в Западна и Средна Европа, прекарвайки в седмицата общо 41,7 часа над работното си място.


След българите и румънците в класацията за най-усърдни работяги се нареждат жителите на Великобритания. Според статистиката, изложена от „Дейли Телеграф“, англичаните бачкали средно по 41,4 часа седмично, което се оказало с близо два часа повече от средния показател на страните, основателки на ЕС. Така например французите прекарват над работното си място средно 37,7 часа в седмицата, което означава, че спрямо българите те разполагат с един свободен следобед повече.


Също така тенденциите на Острова са към увеличаване на работния ден, за разлика от Европа, където според авторите на материала, се работи все по-малко. Изследването е констатирало и това, че работниците от новите страни-членки на  ЕС се трудят повече, отколкото техните западни колеги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред