Свързани новини

09.07.2013 14:04

Доказано: Американско финансиране за лидери на протеста

Видян 19668 пъти | Коментари 0
Гласували 52 рейтинг: 3.7308
много слаба слаба добра много добра страхотна

Блогърът Асен Генов, който бе администратор на събитието #ДАНСwithme и е сред подписалите Хартата, е получил 79 960 долара от Тръста за гражданско общество, САЩ, по проект Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда, пише в. Репортер.


Сред бенефициентите на тръста е и Българско училище за политика Димитър Паница, подписано от бизнесдамата Саша Безуханова в писмото до Орешарски от името на организаторите на протеста. То е получило близо 85 000 долара за периода 1 септември 2012 г. до 31 август 2014 г. по проект за онлайн инструменти и обществени дебати за ангажиране на гражданите с националните и европейски избори в България, писа в. Репортер.


Новият брой на Супер 19 разкрива, че съпругата на президента Росен Плевнелиев -  Юлияна е дългогодишна служителка на олигарха Иво Прокопиев, както и най-добра приятелка на съпругата му Галя, чиито издания от групата Капитал спечелиха общо 3,3 млн. лева по медийната програма на фондация Америка за България, както призна шефът й Ленко Ленков.
Същата фондация щедро спонсорира с половин милион екипа на Бойко Василев в БНТ за документални филми, нищо че де юре е на държавна работа в харчещата 100 млн. лева на данъкоплатеца всяка година БНТ и прилича на конфликт на интереси да черпи финансиране от чужди държави.
Неговият брат е женен за лидерката на протестите Ивет Добромирова. Тя пък беше пиарка на служебния премиер Райков, назначен от Плевнелиев в едно правителство, редено според пресата от олигархичния кръг Иво Прокопиев – Огнян Донев – Цветелина Бориславова, които подобно на президента като бизнесмени имат за партньор в бизнес проектите си офшорния фонд Грамърси, както сме писали неведнъж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.