Свързани новини

05.07.2013 15:39

Плевнелиев поиска предсрочни избори

Видян 1436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Росен Плевнелиев се обяви за предсрочни избори. Това става ясно от изявлението му по повод ситуацията в страната и продължаващите вече 22 дни протести, предаде Бгнес.


"Единственият демократичен изход са избори. Никой не може да ме убеди, че изборите са нещо лошо. Че този най-демократичен инструмент може да бъде вреден. Не, не може. Да плашим хората с избори, означава да кажем, че правовата държава може да бъде опасна. Аз не вярвам, че изборите може да навредят на една държава или на нейните граждани", категоричен е Плевнелиев.

Държавният глава заяви, че трябва да има промени в Изборния кодекс, но те трябва да са най-наложителните и безспорните. Той изрази притеснение от сигналите, които България излъчва навън. "На дебатите в Европейския парламент за България чухме - фалшифицирани избори, манипулации, групировки, мафии, незаконно подслушване, популизъм. Това не е България, а ако имиджът на една държава не е добър, няма инвестиции, няма доходи, няма работни места”, посочи още Плевнелиев.

По думите му има голяма опасност политическите субекти да нагнетят напрежението чрез протести, контрапротести, компрометирани кампании. „Конституцията не ми позволява да заемам страна на една или друга партия, както и кога да има избори и да се дадат оставки. Протестите на гражданите са за ценности и промяна. Днес гражданите вливат своята енергия в България. Те отварят нова страница в демократичната история на страната. Сега прожекторите са насочени към политиците. Гражданите няма да си затварят повече очите, сега е време политиците да ги отворят", заключи Плевнелиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред