Свързани новини

03.07.2013 15:18

116 проекта кандидатстват за саниране по програмата Зелена София

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столична община е поела ангажимент да финансира жилищни блокове по програма "Зелена София", кандидатствали за саниране на сградите си.


Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, на разглеждането на една готова градинка в ж.к. "Илинден", която е направена по този проект.


Програма "Зелена София" има за цел да стимулира гражданската активност за облагородяване на междублоковите пространства, като осигурява за спечелилите проектипосадъчни и строителни материали от 1000 до 4000 лева.


Срокът за подаване на проектни решения изтече на 1 юли. Най-много са подадените проекти в районите "Младост", "Изгрев","Надежда" и "Илинден".


"Новото при програма "Зелена София" тази година, че име специална мярка, която е за етажните собствености и съоръженията, които кандидатстват за саниране на техните жилища по Оперативна програма "Регионално развитие", допълни столичният кмет.


По думите й, след разглеждането на проектните решения ще стане ясно, колко от собствениците на такива сгради са подали своите проекти за облагородяване на междублокови пространства, защото общината е поела ангажимент – задължително да финансира такива проекти, за да може хората не само да санират жилищата си, но и пространството около блоковете им да стане привлекателно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни