Свързани новини

02.07.2013 14:11

Младен Червеняков: Ние не само слушаме протестиращите, но и ги чуваме

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние не само слушаме протестиращите, но и ги чуваме. Това заяви народният представител от КБ Младен Червеняков в ефира на BTV. "Нашият прочит, на това което се случва по площадите е, че има разлика между протестите от зимата и тези сега.  Февруари и март месец хората отричаха същността на една политика, която се водеше и прекалено много акцентираще върху една мнима финансова стабилност и пренебрегваше социални искания на хората. Днес протестът е срещу начина на провеждане на политиката". Според него хората казват "Не" на задкулисието и влиянието на различни фактори върху взимането на решения и искат ясни принципи на управление и провеждането му.  Той каза още "Ние сме готови да чуем гражданите и не случайно имахме и пленум на нашата политическа формация, за подобряване на начина на взимане на решения" и поясни, че най-важното, което е било решено е да се засили колективното влияние при взимане на решенията. Червеняков категорично заяви, че повече решения, които се взимат в последния момент няма да има. 

По въпроса за евентуалната оставка на правителството и при какви условия ще бъде подадена тя, социалистът отговори, че трябва да се видят двата варианта, какво би означавало бърза оставка в момента и какво означава продължаване работата на правителството. По негово мнение, бързата оставка означава няколко неща. На първо място, провеждане на избори при настоящия Избирателен кодекс и запазване на сегашното състояние на политически сили. Освен това се очертава невъзможност да бъде стабилизирана финансово страната чрез подписването на споразумението за партньорство с ЕС, по което очакваме 8-9 милиарда да влязат в следващия програмен период. Червеняков акцентира и върху факта, че бърза оставка на правителството означава и  непредоговарянето на срока за изплащане на средства по европейски програми.  В момента това става по формулата М + 2, т.е парите се получават до две години след подписване на евродоговор. Ако това не се случи, страната ни ще започне да усвоява средства, като повечето европейски страни, а именно по формулата М + 3, което означава, че ще има по-голямо забавяне. Той допълни "Въпроса е, не дали и кога ще има избори,  а дали искаме да се случат определени неща: увеличаване на майчинските добавки, намаляване цената на тока, да започне бизнеса да работи нормално. Ако това ние решим, че не искаме, отиваме на избори"

Бързи предсрочни избори, не са най-доброто за страната

Според Червеняков  разговор може да се води, когато има чуваемост. Той съобщи, че още първия ден от протеста "На кафе", на излизане от парламента се е срещнал с 20 човека и е бил проведен нормален разговор и поясни "Те приеха голяма част от аргументите,  които сега изложих пред вас, че бързите избори не са ней-доброто за страната". По отношение на това, дали може да има диалог между  БСП и ГЕРБ, Червеняков коментира: с ГЕРБ диалог не може да има, защото тази партия има сериозен проблем. Тя е партия, която свикна да е във властта, и да се бори на всяка цена за нея, но трябва да се научи да работи в опозиция. 

На въпрос как ще бъде поета политическата отговорност за ситуацията в момента Червеняков отговори, че тя се вижда в работата на правителството и допълни: "Трябва да се мисли кога и кое е разумното за страната. Аз съм сигурен, че на следващия ден след изборите, ще има нова тълпа, която ще иска същото". Червеняков даде пример с Варна, че един от градовете с най-силни протести, който свали кмета си, на изборите за нов кмет, имаше едва около 20% избирателна активност. 

Социалистът беше попитан, дали се очаква ескалация на напрежението утре, когато се планира целодневен протест пред НС и дали, ще бъде употребена сила срещу протестиращите, той отговори, че няма нужда от употребата на сила.  Допълни, че трябва да има чуваемост и ако на предложението за промени отговора е оставка, няма означава, че такава няма. "Ние ще правим каквото трябва. Хората трябва да бъдат чути, правителството трябва да работи, парламентът трябва да работи, за да решава проблемите им. Хората трябва да са спокойни, че реда и законите в страната ще бъдат спазвани", заключи Червеняков.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.