Свързани новини

11.06.2013 14:59

Станишев: Ще реформираме цялостно сектор “Сигурност”

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Секторът “Сигурност” се нуждае действително от цялостна реформа – не само от спешните законодателни промени, които бяха внесени в началото на работата на парламента. Трябва да има ясно определен закон, регламентиращ работата на всяко от министерствата и службите, имащи отношение към националната сигурност. Това, което бе направено незабавно, бе да се прекрати това всевластие, свръхконцентрация на власт в едни ръце. Това каза на специална пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев. Той заяви, че моделът, наложен от Борисов и Цветанов за всевластие в МВР, доведе именно до тази полицейска, репресивна държава, работеща в интерес на една политическа сила. “На това се слага край още с първите законодателни промени, внесени и одобрени от Народното събрание”, подчерта червеният лидер.


“Второ – да, България се нуждае от сериозна и дълбока съдебна реформа. Тя може да се осъществи в диалог – със съдебната власт, прокуратурата, гражданския сектор. Една дълбока съдебна реформа не може да бъде направена за няколко седмици. Думата “диалог, “съгласие” бяха забранени за почти 4 години. Една от целите на правителството и партиите, които го подкрепят, е да се реализира този диалог. Второ – не случайно вицепремиер е министърът на правосъдието. От нея очаквам предложение за цялостна реформа, а не на парче”, заяви Станишев.


“Що се отнася до поведението на партия “Атака”. Защо, драги мои, мълчахте преди за тази партия? Огромна част от медиите не обръщаха внимание на този въпрос. Ще ви припомня някои факти. Господин Сидеров има своя собствена политика, с която БСП има огромни идеологически различия. Още през 2005 г. казах, че не можем да направим съюз с “Атака”. Ние сме несъвместими, изпълняваме различни ценности. Но не очаквайте господин Сидеров да изпълнява плана на Бойко Борисов. Той беше обещал – да не допусне ГЕРБ на власт и си го прави. Защо се сърдите на партия “Атака”, която вместо за благодарност, че подкрепяше ГЕРБ, получи разбиване, дестабилизация”, каза Сергей Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак