Свързани новини

28.05.2013 15:59

Станишев: Орешарски стои зад силен Министерският съвет и убедителна програма

Видян 1334 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пламен Орешарски е подготвил не само силен като структура и състав Министерски съвет, но и убедителна програма. С нея ще се решават както неотложните, така и дългосрочните проблеми, които затрудняват бизнеса и хората и рушат държавността. Това заяви председателят на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев пред журналисти на излизане от президентството.


 „Не сме водили преговори или разговори  с партия Атака”, отбеляза Станишев и поясни, че Орешарски  е отправил покани не  за преговори, а за консултации по отношение на програмата на бъдещия кабинет.  Според председателя на ПГКБ нерегистрирането на партия Атака при гласуването на състава на кабинета в парламента би ги вкарало в сценария на партия на Бойко Борисов. „ГЕРБ търсят дестабилизация на държавата, предсрочни избори, хаос, повече мизерия за хората- само и само, за да останат на власт и да решават своите си проблеми, а не проблемите на хората", каза Станишев и добави: "Надявам се партия Атака да не последва този сценарий".


 Лидерът на БСП коментира, че най-почтено би било ГЕРБ да изтеглят своята жалба за касиране на изборите. Според Станишев това би разсеяло съмненията за  сценариите за дестабилизиране на ситуацията и връщането на ГЕРБ на  бял кон само и само, за да заметат следите от предишното си управление.


 „Надявам се правителството да се превърне във факт утре, но нека проследим гласуването”, каза Пламен Орешарски. Кандидатът за премиер обяви, че ще представи втория вицепремиер, след като той приключи с предишните си  ангажиментите. „Ще направя пресконференция и ще представя задачите, които съм му поставил” уточни Орешарски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,