Свързани новини

06.05.2013 10:52

Министри и депутати връщат пари

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аферата, свързана с това, че министри и депутати в местния парламент в Бавария са назначавали за сътрудници свои роднини, днес достигна своята кулминация. Под натиска на министър-председателя на провинцията и коалиционен партньор на Ангела Меркел - Хорст Зеехофер, министрите от неговото правителство, участващи в аферата, са върнали обратно в бюджета на провинцията сумите, които са били изплатени на техните роднини.


Министърът на културата в правителството на Бавария Лудвих Шпенле е превел днес сумата от 34 000 евро, които неговата съпруга, назначена за негов асистент, по времето когато той е бил депутат в ландтага, е получила като заплата, предаде БНР. Министърът на правосъдието Беате Мерк също е възстановила сумата, която нейната сестра е получила като неин политически съветник. Министърът на селското стопанство на Бавария Брунер също заяви днес, че ще върне 13 500 евро, които неговата съпруга е получила като негова асистентка от април 1999 до декември 2008 г. За известно време в неговия кабинет са били назначени и сестра му, и племенницата му, като в свое оправдание министърът заяви, че ги е назначил с възможно най-ниските заплати от 400 евро на месец.


Общо 79 депутати в местния парламент в Бавария са нарушили разпоредбите, приети през 2000 г., забраняващи назначаването на близки и роднини от депутати и министри. Повечето от нарушителите са депутати от управляващата партия Християнсоциален съюз, която е коалиционен партньор на Ангела Меркел, и наблюдателите посочват, че скандалът с баварската шуробаджанащина се появява неслучайно на бял свят сега, когато в Бавария през септември, наред с изборите за Бундестаг, ще се проведат и избори за местен парламент - ландтаг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци