Свързани новини

23.04.2013 16:37

Дават екоминистъра Юлиан Попов на ОЛАФ заради Зеления октопод

Видян 2378 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки многобройните сигнали и писмени доказателства до Министерство на околна среда и водите и лично до министър Юлиан Попов за връзки между оценяващата комисия и обявения победител в конкурса за изготвяне на плана за управление на Национален парк Пирин Обединение Пирин 2014 няма никаква реакция. Същевременно министър Юлиан Попов с безбройните си интервюта непрекъснато и целенасочено отклонява общественото внимание към един казус, вече решен от неговия предшественик Нона Караджова, свързан с възможността за промяна на сега действащия план за управление на Пирин за изграждане на втора кабинкова въжена линия в Банско.


Поради явното нежеланието на министър Юлиан Попов да се ангажира и произнесе по нарушенията, свързани с изготвяне на плана за управление на Национален парк Пирин, НГК „Природата за хората и регионите” сезира ОЛАФ и комисар Берние. Сигналът е за  конфликт на интереси, създаващ възможност за предрешаване на резултата от обществената поръчка, погазване правилата за честна конкуренция при изразходване на публичните средства и наличие на корупционни практики и непрозрачно управление на европейските финанси. Липсата на реакция си има своето обяснение.Съществува пряка връзка между министъра със Зелените, която се осъществява чрез неговия съветник Павел Антонов, назначен, за да организира дейността на Обществения съвет към МОСВ. Едва след две заседания съветника Антонов е вече в отпуска, защото е  издигнат за кандидат за народен представител от ПП Зелените в Плевен и София. Всички тези му действия са станали със знанието и одобрението, по неговите думи, на министър Юлиан Попов.


Манипулирането на търговете е опасен прецедент, който особено ярко е изразен в Министерство на околна среда и водите. Публична тайна е, че в почти всяка процедура в това министерство има корупционни практики, допълват от НГК „Природата за хората и регионите”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови