Свързани новини

11.04.2013 14:09

БСП обмисля да отзове представителите си в ЦИК и РИК

Видян 2015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП обмисля да отзове своите представители в изборните комисии, най- напред в ЦИК, след което и в РИК. Това обяви Мая Манолова на пресконференция. Тя изтъкна, че окончателното решение на социалистите ще зависи от това дали мнозинството на ГЕРБ в ЦИК и РИК ще преразгледа решенията по отношение на състава на ръководствата на СИК и по отношение на отказа да се обяви кодът на софтуера за броене на изборните резултати.


Мая Манолова изрази възмущението си от продължаващия поход на ГЕРБ, чиято цел е да овладеят изборната администрация. Тя напомни, че ГЕРБ имат 30 от общо 31 председатели на РИК. Манолова отбеляза, че същият процес се развива и по отношение на секционните комисии. Тя подчерта, че социалистите получават протестни писма срещу безобразното поведение на ГЕРБ, които налагат исканията си пред кметовете по отношение на СИК.


Манолова изрази недоумението си за мотивите, с които се отказва да се обяви кода на софтуера, с който ще се броят изборите. Тя отбеляза, че дори специалистите от Информационно обслужване са на мнение, че няма да има проблем, ако кодът се обяви. За да обясни колко са нелепи аргументите на ЦИК, Манолова даде пример с творбата Анна Каренина. Според нея опасенията от оповестяването на кода е все едно да има опасения, че ако някой прочете Анна Каренина, ще се промени текстът на творбата или героите в романа.  


Мая Манолова беше категорична, че БСП  не желае да бъде част от опитите на ГЕРБ да манипулират резултатите от вота. Тя изтъкна, че левицата получава множество сигнали за готвени фалшификации. Сред тях са – опити да се имитират подписи на т.нар. мъртви души от избирателните списъци, както и подготовка за подмяна направо на чувалите с бюлетини. Манолова добави, че в този процес са готови да участват и представители на регионалните дирекции на МВР по места. Според нея по тази причина вътрешното министерство саботира идеята за ротация на представителите на реда.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.