Свързани новини

28.03.2013 13:55

Фандъкова: Няма да позволим Софийска вода да ни извива ръцете

Видян 1515 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столична община категорично застава зад това, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) не трябва да увеличава цената на водата, а „Софийска вода” трябва да спазва приетата инвестиционна програма. Това заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.  Йорданка Фандъкова отбеляза, че проблемът с цената на водата не е от вчера. „Искам да напомня, че през 2012 година „Софийска вода” извиваше ръцете на Столична община и искаше да наложи увеличение. Категоричната ни позиция от тогава още е, че има подписани договори и те трябва да се спазват”, заяви кметът на Столична община.


Кметът Фандъкова отказа да коментира предложението на френския акционер „Веолия”, която е акционер на „Софийска вода”, относно готовността й да закупи и „Топлофикация – София”. „При такъв вариант „Топлофикация – София” ще се управлява така, както се управлява „Софийска вода” и отговорът е ясен”, отбеляза Йорданка Фандъкова.


По отношение на изказванията на изпълнителния директор на „Софийска вода” Етин Пети, че дейността на дружеството е непрекъснато проверявана, като например има осем проверки за две седмици, Фандъкова посочи, че всички проверки, които се извършват, са нормалният начин за осъществяване на контрол върху което и да е дружество, включително и на „Софийска вода”. Столичният кмет се обърна още към всички инвеститори с призива „да не забравят, че в България важат българските закони и всеки инвеститор, който иска да инвестира, е добре дошъл, но само като спазва законодателството”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева