Свързани новини

22.02.2013 14:05

Михаил Миков: ГЕРБ избягаха от парламента, за да не отговорят на въпросите на хората

Видян 1486 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Днес ГЕРБ не искат да отговорят на въпросите, които вълнуват хората. Нито на въпросите за сметките за електричество и работата на ЕРП-тата, нито за далаверите на Нона Караджова, за проблемите в земеделието или за болниците, болничната помощ и лекарствата. Днес ГЕРБ ги няма. Те бягат от дневния ред на обществото и се опитват да го играят опозиция”. Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков на пресконференция в парламента, след като депутатите от ГЕРБ останаха само за гласуването на новия член на КС, а след това напуснаха парламентарното заседание.


„Групата на ГЕРБ бойкотира парламентарния контрол. Макар и в оставка, министрите трябва да отговарят, премиерът трябва да отговаря на въпросите, които интересуват хората. Стотици са зададените въпроси и въпреки че българите очакват отговори, ГЕРБ отново избяга”, възмути се Михаил Миков. Той обясни, че само ПГКБ има 55 въпроса към 9 министри на ГЕРБ.


„Къде е онзи радетел на трудовата дисциплина Красимир Велчев, къде е ръководството на НС и на парламентарната група на ГЕРБ? Къде избягаха Цачева и Фидосова?”, попита Миков. Според него бягството на депутатите от ГЕРБ е поредният удар срещу институцията парламент и е част от съзнателния подход на ГЕРБ за унищожаване на институциите в страната.


Само 30 минути след пресконференцията на ПГКБ Мая Манолова уличи ръководството на парламента в лицето на Менда Стоянова в лъжа. „ГЕРБ си тръгват от власт, загубвайки достойнството си, след като г-жа Менда Стоянова използва безогледната лъжа, че всъщност не те, а ние не сме били в залата. Тези хора наистина са в паника!”, заяви Мая Манолова, след като деловодството на НС отказа да предостави разпечатка на депутатите гласували в пленарна зала.


Според Манолова ръководството на парламента в случая е безгласна буква, а решенията се вземат от съвсем друго място. „Ръководството на парламента от първия момент на работа на 41-ото НС бяха обикновени изпълнители. Хора, които изпълняват чужди заповеди, без достойнство. Затова имаме 6% доверие сред българските граждани”, възмути се Мая Манолова. Тя припомни как парламентарната група на ГЕРБ не за първи път бяга по заповед на правителството от парламентарния контрол в НС.


„Днес в залата не присъстваха нито г-н Велчев, нито г-жа Фидосова, нито даже г-жа Цачева - тяхното присъствие се свеждаше до десетина техни депутати, с една цел - да провалят кворума от страх. Страх, защото щяха да се кажат много истини и да бъдат поставени много неудобни въпроси. Въпроси, които показват провала на това управление във всеки един от секторите на държавата”, категорична бе Мая Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и