Свързани новини

20.02.2013 16:19

Обща стачка парализира живота в Гърция

Видян 1531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата за тази година всеобща 24-часова стачка започна в Гърция. Гражданите протестират срещу мерките за икономии, провеждани от правителството в замяна на кредити от Европейския съюз и Международния валутен фонд, съобщи Риа Новости.


В страната са затворени учреждения, банки, пощите и част от магазините. В болниците работят само дежурните лекари. Към стачката се присъединиха училищата и университетите, прекратиха работа съдилищата. Медиите стачкуват вече втори ден поред, макар че снощи правителството на Андонис Самарас успя по съдебен път да задължи телевизията да излъчи репортаж за посещението на френския президент Франсоа Оланд в Гърция.


Международното летище в Атина отмени 17 полета заради стачка на местната авиокомпания. Парализиран е транспортът в цялата страна: влаковете не се движат, както и корабите. Общественият транспорт в Атина се движи на големи паузи, единствено метрото работи нормално.


Водещите синдикати настояват за отмяна на споразуменията с ЕС и МВФ, в замяна на които Гърция получава многомилиардна кредитна подкрепа. В близките две години Гърция се задължи да съкрати разходите с над 13,5 милиарда евро допълнително към съкращенията, които вече бяха предприети през предходните три години. Профсъюзите настояват за отмяна на планираното съкращаване на 25 хиляди работни места в държавния сектор през тази година. Те посочват, че безработицата и без това е надхвърлила 27% от икономическо активното население.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева