Свързани новини

23.01.2013 10:57

Пожар евакуира 700 ученици в училище в Русе

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пожар евакуира 700 ученици от СОУ за европейски езици в Русе. За щастие пострадали деца и персонал няма.


Огънят избухна около 17 часа в кабинет на четвъртия етаж, който се ползва от служителка от училищната администрация. В момента на възникване на пожара тя е била ангажирана при директорката.


Пръв сигнал за дим, който излиза от вратата, е подал ученик от 12-ти клас от съседната стая. "Веднага стана ясно, че е възникнал пожар, и затова, докато колегите започнаха евакуацията на учениците, известих на тел.112, след което направих радиосъобщение за всички ученици и те бяха незабавно изведени", обясни директорката Добромира Николова. По време на пожара учениците от горните класове, които учат следобед, са имали пети час. Първоначално някои от тях дори помислили, че става дума за учение за плана за евакуация, но впоследствие разбрали, че действително има пожар. Всички са запазили самообладание и паника не е имало, предаде БГНЕС.


Веднага след подаване на сигнала към мястото са били изпратени противопожарни екипи от Първа и Втора районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението", както и дежурни полицейски наряди. Полицейските екипи са преградили съседните улици, за да осигурят коридор за пожарникарите, които бързо са локализирали и потушили пожара. На мястото на инцидента веднага е пристигнал и кметът на Русе Пламен Стоилов, както и началникът на пожарната комисар Димитър Павлов. И двамата изразиха удовлетворението си от начина, по който е била направена евакуацията на учениците.


Предстои тепърва да се изяснят точните причини за инцидента, но по първоначални данни най-вероятно той е предизвикан от контакт или отоплителен уред, които да направили късо съединение. Началникът на пожарната изключва версията за умишлен палеж от страна на ученици.


Тъй като щетите са ограничени навреме, учебният процес няма да бъде прекъснат и утре сутринта децата, които са първа смяна, ще бъдат на училище, обяви директорката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и