Свързани новини

11.01.2013 10:57

ЕК опроверга Симеон Дянков

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плащанията от европейските структурни фондове не са свързани с отпускането на пенсионни надбавки, съобщиха от българското представителство на ЕК в София.


Българският вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков наскоро направи редица публични изявления за решението да не се изплащат коледни надбавки на пенсионерите в края на 2012 г. По този повод беше направена връзка със забавените плащания по линия на европейските структурни фондове, припомнят от офиса на ЕК.


Европейската комисия уточнява, че не съществува връзка между коледните надбавки и Кохезионния или структурните фондове.


Решенията във връзка със социалните плащания на пенсионерите са изключителна компетенция на съответната държава членка и не зависят от сумите, които Европейската комисия възстановява в рамките на Кохезионния или структурните фондове. Тези суми се изплащат въз основа на представени от държавата членка заявления за междинно плащане за сертифицирани допустими разходи, заключават от Комисията.


БГНЕС припомня, че на 5 януари т. г. финансовият министър Симеон Дянков обвини Брюксел за "липсата на коледни добавки за пенсионерите".


Всъщност парите от Брюксел - последната вноска, която беше значителна - над 300 млн. евро, буквално дойде последния ден на бюджетната година - на 28 декември следобед, и точно затова ние не можехме да разчитаме напълно дали това ще стане или не, бяхме изпълнили всичко. Радваме се, че стана - това ни дава възможност да влезем много по-спокойни в 2013-та година, бяха точните думи на Дянков пред БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.