Свързани новини

26.11.2012 17:38

Дянков: Магистралите изяждат коледните надбавки за пенсии

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

„До 7 декември ще се чака, за да се вземе решение дали ще има коледни добавки към пенсиите, защото изпълнението на бюджета върви с малък излишък, но проблем може да има с европейските фондове” казва вицепремиерът Симеон Дянков в интервю за Стандарт. "Ако авансовите разплащания са големи – от една страна е добре, защото означава, че вървят проектите, но, от друга, временно ще ни вкарат в дефицит", посочва той. Заради мекото време обаче строителството на "Струма" и на "Тракия" вървяло по-бързо от очакваното, което щяло да наложи авансови плащания от бюджета. Общо сумата била за 160-180 млн. евро. Тя предстои да се заяви пред Брюксел, защото не е била предвидена.


Истината е малко по-различна, както обикновено при изявленията на финансист №1. А тя е, че както 19’ вече писа, цитирайки брюкселския сайт euractiv, ЕС забавя поради недостиг на средства в общия бюджет 400 млн. евро на България, от които 201 милиона са именно към строителното министерство. А не е тайна, че негова основна дейност е именно работата по магистралите. Според Дянков преди другите страни от ЕС си е „дала заявката” в Брюксел за плащанията по европроекти и не се очаква да има проблем парите да бъдат получени до 10 декември.


"Аз никога не съм бил привърженик на идеята за 13-а заплата, коледни добавки и т.н., защото те не решават фундаментално даден въпрос. Това е вид популизъм – дайте да дадем на хората да се чувстват коледно по-добре. Аз искам хората да се чувстват постоянно по-добре."


На фона на замразените от близо 4 години доходи и пенсии в България, в катастрофирала Гърция след великдентските добавки за възрастните от 360 евро, за празниците в края на годината те ще вземат по 400 евро на калпак – повече от максималната пенсия у нас, която е 700 лв. или 350 евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв