Свързани новини

28.12.2012 14:28

Няма билети за влакове за 1 януари следобед и 2 януари сутринта

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свободните места за влаковете на 1 януари следобед и 2 януари сутринта вече са изчерпани. Това показват предварителните продажби на билети и резервации за влаковете, съобщават от БДЖ.


Към настоящия момент все още има в наличност свободни места за сутрешните влакове на 1 януари и следобедните влакове на 2 януари 2013 г.


С цел осигуряване на по-комфортно пътуване, ръководството на Холдинг БДЖ ЕАД препоръчва на своите клиенти да планират разумно своите пътувания в края на почивните дни.


БДЖ ще въведе допълнителни мерки за осигуряване на удобно пътуване на своите клиенти и през празничните дни по повод Нова година. Мерките включват осъществяване на постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари. По този начин ще бъде подавана точна и навременна информация до билетните касиери във всички гари относно свободните места и населеността на влаковете.


Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак, като ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пътници във вагон. За осъществяване на постоянно наблюдение за наличието на свободни места ще отговарят превозните бригади във влаковете, като след всяка гара ще се подава актуална информация на диспечерите. Диспечерите ще предават информацията на служителите от билетните каси в следващите гари, които ще преустановяват продажбата на билети в случай на изчерпване на допустимите места за правостоящи във всеки влак.


Преди заминаване на влаковете от начални гари, превозните бригади ще посрещат пътниците на пероните, като ще ги уведомяват за маршрута на влака, както и за евентуални промени в броя на вагоните в следващите гари. По този начин превозните бригади ще могат да настаняват пътниците без закупени запазени места в съответните вагони съобразно маршрута им на пътуване.


Седящите места във всички бързи влакове са разпределени и се продават от началните и междинните гари, в които влаковете спират по своя маршрут. При закупуване на билет за бърз влак е препоръчително пътниците да се снабдят предварително със запазено място, което ще им осигури тяхното по-удобно пътуване, препоръчват още от Българската държавна железница.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец