Свързани новини

19.12.2012 16:47

Борисов: В църквата съм смирен

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов участва в откриването и освещаването на църквата в Брезник, за която са дадени 850 хил. лв. по Програмата за развитие на селските райони. "Хората, като виждат как се въздигат църквата и храмовете, това влиза в сърцето им, заяви министър-председателят.


Премиерът припомни, че преди ремонта църквата "Свети Георги Победоносец" е била срутена и запустяла, въпреки това е една от най-красивите, които е виждал.


"Когато хората виждат новите камбани, как изглежда храмът, когато видят самите отчета, владици, калугери, попове, които служат - виждат подема в тях", коментира Борисов.


„Като идвах и я виждах отдалеч как изглежда, с тези медни покриви, нови камбани, всичко ново, съм сигурен, че на хората им е приятно да дойдат да си запалят свещ". Сигурен съм, че по празниците ще е пълно с хора", предрече премиерът.


"Как ще режа лента в църква, при началника тук?! Режа ленти навън, където аз съм началник", обясни Борисов след въпрос защо този път не е прерязал лента, както прави обикновено. "В църквата - само смирен. Той вижда всичко и само някой да надигне повече глава, отколкото му е писано, веднага го наказва", обясни премиерът евентуалния Божи гняв .


Близо 50 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони са отделени за реконструиране на църкви и манастири. „Колкото и да правим за църквата, то все е недостатъчно. Правим го за Господ Бог, ще се виждаме пак, ако ни е рекъл", продължи Борисов. И заяви, че "това са огромни пари, които църквата никога не е виждала, но те са винаги недостатъчни за това, което дължим на Господ".


В условията на най-тежката финансово-икономическа криза сигурно над 200 църкви се възстановяват в момента, подчерта премиерът.


Борисов получи подарък от учениците от училище „Васил Левски" в Брезник - картичка с техни рисунки и пожелание за Весела Коледа.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови