Свързани новини

14.12.2012 10:26

Аут е шефът на затворите

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) Митко Димитров е уволнен със заповед на правосъдния министър Диана Ковачева, съобщи самата тя в четвъртък.


По думите й Димитров е освободен по предложение на зам.-министъра Пламен Георгиев, тъй като е навършил пенсионна възраст.


 "Очаквахме по-активна политика от Димитров, защото системата на затворите търпи много критики", заяви днес сутринта министър Ковачева по Нова телевизия.


Тя добави, че управлението на затворите търпи много критики - забавени са обществени поръчки за създаване на по-добри условия в местата за лишаване от свобода, което сега се надява да бъде поправено, че шефът на бургаския затвор бе уволнен наскоро заради лошо управление и злоупотреби и е даден на прокурор.


Димитров е заявил пред Дарик, че е обиден и ще търси правата си в съда, тъй като му остават две години до пенсия. Той е поискал среща с министъра на правосъдието Диана Ковачева, но засега такава няма. Той смята, че освобождаването му е немотивирано и зад него стои личен мотив.


 


"Работихме една година с него, очаквахме да има проактивно поведение, да проведе реформи в ресора, но нямаше активност. Всички инициативи от проверки в затворите и инспектората, уволнение на надзиратели, отстраняването на шефа на бургаския шеф – идваха от министъра и ресорния заместник-министър, а не от него. Бяха открити забранени предмети и непрекъснато се откриват такива. Това е проблем и с очаква от експерта да даде компетентни идеи. Той е пенсиониран, защото няма активно поведение, а не че има нарушения", обясни министър Ковачева след заседанието на ВСС по-късно.


Друг мотив за отстраняването на Димитров бил и последният критичен доклад на Комитета против изтезанията. Ковачева припомни още, че въпреки отпуснатите 10 млн. лева, ремонтите в затворите още не са започнали.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева