Свързани новини

13.12.2012 10:31

Сигнал за бомба затвори съда за Октопод

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата около половин час преди старта на делото "Октопод". Сградата е евакуирана, предаде Дартснюз. Служители на реда не пускат никой да припари в зданието. От полицията уточниха, че сигналът е подаден в 8:10 часа на телефон 112.


В същия час сигнали за бомба са получени и в двете съдебни зали във Варна. За час е била преустановена работата в Съдебната палата на площад „Независимост" и след проверката на техническите служби, в 9,30 часа са възстановени сутрешните заседания във всички отделения на Варненския окръжен съд, а в 10,00 часа започват и насрочените дела в Апелативен съд-Варна. Възстановена е и работата с граждани.


Днес Софийски градски съд трябваше да реши дали да промени мярката за неотклонение на Алексей Петров в по-лека и да го пусне за празниците. Заседанието беше предвидено да започне в 9:30 часа. Адвокатът на Алексей Петров – Васил Василев, обясни на 5 декември, че Трактора е в ареста повече от 6 месеца, а предстоят поне още 4 месеца заседания по делото, докато бъдат разпитани всички свидетели.


Прокурорът по делото Светлозар Костов обаче заяви, че не са налице нови обстоятелства, за да бъде променена мярката на Алексей Петров и такава промяна е недопустима.


Заради сигнала за бомба днешното заседание на съда може да бъде отложено за друга дата или да започне по-късно.


Сигнали за бомби са получени в двете съдебни палати във Варна, съобщиха от Варненския окръжен съд. Минути след 8,00 часа тази сутрин на няколко телефонни поста, в т.ч. и на тел.112 е получен сигнал за поставено взривно устройство в съдебните палати


След проверка в Съдебната палата на площад „Тракия", в 11,00 часа ще продължат заседанията, насрочени за днес в Районния съд, както и обслужването на гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец