Свързани новини

06.12.2012 13:38

Депутат Червенкондев се гласи за шеф на ДКЕВР

Видян 3762 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки желае ролята на доброто ченге. Повечето хора се дърпат от ролята на лошото ченге. А в нашата бедна страна една от най-неблагодарните роли е шеф на ДКЕВР – органът, който няколко пъти годишно съобщава, че трябва да се вдигат цените на монополистите, които по очевидни причини са всенародни “любимци”. Последната новина от кулоарите на парламента е, че въпреки това независимият орган има силно желаещ кандидат да го оглави в лицето на един от най-активните депутати Червенкондев.


По образование той е икономист, по служба дойде в Народното събрание от банков клон на гръцка банка в дълбоката провинция.


През последните месеци обаче Червенкондев се изявява като енергиен експерт. В тази негова много активна дейност той получи и заслужени комплименти. Още се помни седмицата, в която в понеделник той огласи ясната позиция на ГЕРБ срещу АЕЦ (или ЯЕЦ) Белене, в сряда придружаваше представените от управляващите проекто инвеститори в централата от Индия и обеща парламентът бързо да отмени решението си за спиране на проекта, а в неделя вече беше изразител на съмнения във въпросните инвеститори, но плаха увереност в бъдещето на атомната или ядрената енергетика у нас. Това принуди звездата на БНР Лили Маринкова – вечната опозиция на всички правителства, да заяви с ирония, че медийното поведение на депутата Червенкондев силно напомня на ситуационна комедия.


Какво би могло да кара Червенкондев да пожелае поста на Ангел Семерджиев – един от най-оплюваните в обществото представители на държавата? Като нищо може да е пазената в дълбока тайна заплата на комисаря на тока, парното и водата, която по различните слухове и предположения варирала с все надбавки, бонуси, премии и други екстри от 7 до 15 бона според различните слухове. Възможно е да става въпрос и за нещо като премиерска или президентска заплата от 3 или 4 хиляди лева, но когато нещо е тайна, нормално е балонът да се раздува.


По-неприятна е версията, че може като наместилите се във ВСС, КС, в разни комисии и органи депутати от ГЕРБ, и устатият сливналия да се е уплашил дали ще намери място в следващия парламент. Това пък би значело да се е усъмнил в силата на управляващата партия. Факт е, че тя изгуби кметското място в Сливен преди година, за което вина носят и местните народни представители.


От друга страна, ако избере депутат за шеф на независим орган в предизборна обстановка, с други думи уреди “калинка” за енергетиката да кацне в ДКЕВР, това би се тълкувало медийно като скандал и преяждане с власт на ГЕРБ. Още повече, името на фамилията Червенкондеви вече бе замесено в съмнителни ел.истории.


Местната стопанска камара, председателствана от предишния шеф на фирма Светлина и СДС–лидер Панайот Хаджииванов, е предоставила доклад на кмета. Той доведе до смяна на подизпълнителя на Сименс по проекта за ново градско осветление. Докладът посочвал редица пропуски и нередности, писа локалната медия Седмица. Разбира се, Сименс, с който екскметът Лечков сключи един спорен договор за огромни пари и за много години напред, е непоклатим. Все пак от фирмата-гигант се принудили да сменят подизпълнителя, пишат още колегите. Новият е фирмата на Иван Червенкондев, брат на сливенския депутат от ГЕРБ Диан Червенкондев.


Важно е да отбележим, че депутатът е председател на комисията “Анти Белене”, в която през седмицата управляващите понесоха тежки удари за неподготвеност. Нека споменем и шефството му в една от най-спорните комисии – за шистовия газ. Незнайно защо, освен че си готвеше прескъпа командировка в САЩ, групата по интереси разгневи стотиците хиляди опоненти на замърсяващата технология с факта, че сложи на официалния парламентарен сайт само позицията на американските нашественици Шеврон, но не и тази на противниците на сондирането на шиста с хидрофракинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.