Свързани новини

05.12.2012 13:16

Дянков не плаща парите на олимпийците

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политиците обилно се снимаха с малкото ни спортисти, които се представиха достойно на олимпиадата в Лондон това лято. Само дето държавата още не им е платила премиите 4 месеца по-късно. Нареждането да не се плащат било лично на веципремиера Симеон Дянков, пише България днес. 

Вестникът цитира Тервел Пулев, който разказва: „Оставам без думи – никога не е имало толкова голямо забавяне”. Един отобщо  двамата ни медалисти има да взема 140 000 лв., щедро обещани от държавата. 50 бона пък чака щангистът Иван Марков: „При комунизма наградите са ги давали 20 дни след олимпиада. Сега обаче 4 месеца нищо. Вземам пари назаем, за да си издържам семейството”. Този вопъл не е преувеличен. Известно е, че и без друго мизерните заплати в елитния спорт също се бавят, а понякога не се плащат с месеци.  

Общата премия за състезателите и треньорите с призово класиране до 8-о място от игрите в Лондон е 3 милиона лева. Тя представлява по-малко от 0,00005% от БВП на България. Засега не се вижда надежда до края на годината спортистите да ги получат. 

Много ще бъде забавно да наблюдаваме с какви очи политиците ще отидат на церемонията Спортист на годината отново да се щракат за спомен и за добър имидж в медиите със състезателите, ако дотогава Дянков и сие не са си свършили работата.

Досега оправданието било с ... джакпота на тотото, обясняват измамените от държавата. Не е ясно каква точно е връзката между класиране на олимпиада и пускане на фиш, ала сигурно финансист №1 я провижда в своите и без друго твърде заплетени и невчесани мисли. 

Въпросът е какво стимулиране на спорта е това и кой си позволява да се подиграва по този унизителен начин с едни от малкото хора, които правят добра реклама на нашата страна, която иначе е в дъното на всички световни класации, както обобщиха тези дни икономистите от ИПИ.

Друго интересно питане е: А какво щеше да стане, ако се беше сбъднала прогнозата на Стефка Костадинова за 6 златни медала, поне няколко от които златни. Тогава сигурно държавата щеше да заплаши с фалит, за да не си плати изработеното от спортистите и техните треньори. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и