Свързани новини

19.10.2012 13:24

Цветанов иска КАТ да спира само нарушители

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основната тема, която ще бъде обсъждана на националното съвещание в Стара Загора след няколко дни и което съм възложил вече на Главна дирекция "Национална полиция", е да ми се предложи вариант, в който катаджиите да спират само коли с шофьори - нарушители на Закона за движение по пътищата.


Това каза в Русе вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.


По думите му това ще бъде една от основните теми, която трябва да бъде разписана като указания от ГД "Национална полиция" и спусната до всички звена от служители, които извършват тази контролна дейност.


"А не да се спират избирателно определени лица, които не са направили нарушения, и да се търси повод за констатиране на някои нередности, което дава възможност да се задават въпросите "Какво правим сега", "Как решаваме проблема". Това трябва да го премахнем завинаги като манталитет и поведение", каза Цветанов и припомни за отстраняването на десет служители на КАТ в Русе, които "по доста недостоен начин са спирали шофьори".


Според вицепремиера по този начин ще се даде възможност на хората да се чувстват по-спокойно и когато спазват Закона за движение по пътищата няма защо да бъдат спирани от контролните органи.


"Разбира се, ще има изключения, когато се провеждат специализирани полицейски операции, но това ще бъде само в конкретни случаи", уточни той.


Миналата година МВР проведе акции "Палките" срещу корумпирани катаджии. Софийският градски съд обаче освободи от ареста всички 17 пътни полицаи, задържани при операция „Палките 2”.


Деветима полицаи от "Престъпления по пътищата" към ОДП-Пазарджик, които през юни бяха задържани при "Палките", бяха уволнени дисциплинарно.


Полицаите от Пазарджик и двама техни колеги от Пловдив бяха задържани в началото на юни и обвинени, че са изнудвали шофьори на автомагистрала "Тракия" и са вземали подкупи. Групата рекетирала над 1000 български и чуждестранни шофьори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред