Свързани новини

02.10.2012 11:57

Приморско се побратими с града на Леонардо да Винчи

Видян 1243 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Споразумение за сътрудничество между община  Приморско и италианският град Винчи бе подписано в края на миналата седмица. Официална делегация от морската община, начело с кмета д-р Димитър Германов, пристигна в Италия като отговор на личната покана от кмета на Винчи- Дарио Парини.


Двете общини ще си сътрудничат в областта на икономиката, туризма и културата.  Една от основните цели ще бъде изграждане на обща стратегия, съчетаваща богатата история, традициите и културата на двата града с възможностите за летен отдих , които  Приморско предлага.


За да се повиши туристопотокът в побратимените общини бяха коментирани и варианти за съвместно промотиране на туристически дестинации. „Това е поредната стъпка в стремежа ни Приморско да получи вниманието, което заслужава. Градът ни не е достатъчно добре познат в Италия, но сме убедени, че със средствата, които новоподписаното сътрудничество ни предоставя, ще успеем да спечелим симпатиите на италианците.”- каза след срещата Димитър Германов.


Още през март почетният консул на България в Тоскана Александро Бузони при свое посещение в Приморско обеща да съдейства за побратимяването на морската община с родния град на Леонардо да Винчи. Бузони бе впечатлен от многообразието на туристически продукти в сферата на морския, историческия и селския туризъм, които Приморско предлага на гостите си.  Тогава бяха обсъдени идеите за културен обмен и иновативни туристически стратегии, които да повишат интереса към двата града.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови