Свързани новини

12.09.2012 17:24

10 500 първолаци в София

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За учебната 2012/2013 година първокласниците в София ще са около 10 500 или ще са с 500 деца повече от миналата учебна година. Това каза началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Кастрева на съвещанието на директорите на столичните училища за подготовката за 15 септември, който тази година ще е на 17-и.

„В 7 училища и в 7 детски градини в София ще продължат ремонтите и след 17 септември, но те няма да пречат на учебния процес“, съобщи Кастрева. По думите й учениците от две училища - в Люлин и в Мърчаево, ще учат в други учебни заведения заради по-големи ремонти. 

„Във всички столични училища безплатните учебници и училищната документация за новата учебна година вече са доставени“, заяви началникът на РИО-София. Безплатни учебници получават в страната всички ученици от 1-и до 7-и клас в държавните, общинските и в частните училища. 

От новата учебна година всички деца, навършили 5 години трябва задължително да бъдат включени в предучилищната подготовка - в детските градини или в училищата, в които има условия за нея. „В София районните администрации са изпратили писма до родителите на всички 5-годишни деца, в които им съобщават, че трябва да ги запишат за предучилищната подготовка“, завърши Ваня Кастрева. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.