Свързани новини

16.08.2012 13:42

Фандъкова: Общински съветници са в основата на протестите срещу новия ред за паркиране

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общински съветници от различни политически сили са в основата на протестите срещу новия ред за паркиране в София, смята столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя е против политизирането на тази тема - нещо, което според нея вече е очевидно. Вчера живеещи в центъра на София блокираха кръстовището на Патриарх Евтимий и Граф Игнатиев с искане да паркират безплатно. Според наредба на общината за паркиране в т.нар. синя зона от 1 септември винетката за преференциално паркиране по местоживеене в синята зона ще струва 150 лв. годишно за един автомобил и 450 лв. за втори. Цените за зелената зона ще са съответно 100 и 300 лв. Въпреки това, на хората, които живеят в тези райони, няма да бъде осигурено паркомясто. Когато се говори разумно, не на нерегламентирани митинги и протести, се намира консенсус, коментира Фандъкова.  Да се има предвид мнението на всички хора, призова тя и цитира писма на столичани, които опонирали на протестиращите с тезата, че синята зона дори трябвало да се разширява, с оглед по-чист въздух и ред в центъра. Категорично срещу мнението, че нищо не се правело по въпроса в центъра през годините, възрази кметът и коментира, че човек трябва наистина да е сляп, за да не вижда промените. Ще се търси начин да не се искат копия на нотариални актове на софиянци, с които да се доказва собствеността на жилище в центъра, срещу което да се получава възможността за паркиране със стикер. Кметът е категорична, че трябва да има ред при паркирането и посочи примери като Виена и Рим. Фандъкова е готова да чуе всички позиции, но да се търси баланс и да има равнопоставеност. Вчера тя съобщи, че е поискала от общинските съветници да внесат предложения за промени, за да бъде облекчена процедурата за паркиране в центъра на столицата. Според нея възможно е да има корекции в цената на винетката, но не и да отпадне. Никой не обича да плаща - въпросът е искаме ли да облекчим центъра от вредните газове, шума и безразборното паркиране на автомобили. Дали ще е тази цена или друга, може да се дискутира, каза градоначалникът. 15 000 столичани вече подкрепиха инициативата на движението ДНЕС срещу новите правила за паркиране в София. Десетките жалби на софиянци до Московска 33, както и колективна жалба до Комисията за защита от дискриминация, са качени в социалната мрежа.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.