Свързани новини

13.08.2012 13:54

Фамилия Рашкови има намерение да се завърне в Катуница

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фамилия Рашкови има намерение да се завърне в Катуница най-късно до година и половина.

Това категорично заявиха в интервю за Дарик Костадинка и Събка Рашкови - съпруга и дъщеря на Кирил Рашков. 


Според Костадинка Цар Киро, на който Върховният касационен съд намали с година присъдата за закани за убийство, ще бъде освободен предсрочно заради здравословното му състояние.


Двете жени упрекнаха държавните институции за това, че са позволили къщите им да бъдат опожарени. В момента те живеят на улица „Славянска" в Пловдив.


„Няма къде да ходим ние. Ние сме си жители от там и там трябва да се връщаме - в Катуница. Тук живеем в едно малко, тясно помещение. Натиснаха само нас и не взеха под внимание техните нападения и нашите жалби толкова години. Защо позволиха да изгорят къщите ни? Ние категорично ще се върнем в Катуница - до година, година и година половина просто ще се върнем," обясниха Рашкови.


Двете жени още веднъж категорично подчертаха, че тяхната фамилия няма вина за случилото се в селото и смъртта на двете момчета.


От думите им стана ясно, че фамилията ще се обърне към институциите в Страсбург. 

"Ще се обърнем към Страсбург защо държавата позволи и защо позволява да не се връщаме в Катуница", заяви Костадинка. Тя допълни, че семейството на ромския барон има намерение да издигне нови къщи на мястото на съборените.


Кметът на Катуница - Красимир Юруков обаче бе категоричен, че Рашкови няма да се върнат никога в Катуница, където по думите му в момента „цари ред и спокойствие".


Той бе категоричен, че проблемът с Рашкови е завинаги решен и те няма да се върнат в селото: „Животът в Катуница започна да тече по съвсем нормален начин. Хората ходят спокойни на работа, децата ходят спокойно на училище. Искам да благодаря на всички институции в България, от които зависи проблемът семейство Рашкови да го няма в Катуница, заяви той.


Припомняме, през октомври миналата година Регионалната дирекция за национален строителен контрол издаде девет заповеди за събаряне на незаконни имоти на фамилия Рашкови - жилищни сгради, постройки и огради. Към момента Върховният касационен съд е потвърдил три от тях.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и