Свързани новини

18.07.2012 22:25

6 са жертвите от взрива в Бургас

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По последна информация шестима души са загинали, а над 30 са ранени при взрив на автобус с израелски туристи на паркинга на летището в Бургас. Петима са загинали на място, а един е починал по-късно в болницата от изгаряния. Други трима души са в кома. Данните за броя на загиналите не са окончателни. В момента се установява самоличността на загиналите и пострадалите.

Бомбеният атентат е станал в 17.25 ч. Във взривения автобус е имало 39 туристи, пристигнали с полет от Тел Авив, в който са пътували 154 души, сред които и едно бебе. Те са идвали в България с цел хазарт. Туристите, пътували с "фаталния полет", са задържани. Шофьорът на автобуса е пострадал, но е в съзнание.

Няма загинали българи, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Той посочи, че не е изключена версията за терористичен акт. По думите му, бомбата се е задействала докато багажът на пътниците е бил товарен в автобуса. Все още не е ясно обаче, дали бомбата е била в куфара или е била сложена в автобуса.

От болницата в Бургас съобщават, че всички лекарски екипи са мобилизирани, пострадалите се извозват към многопрофилната болница в града. 32-ма души са настанени в болница, от които петима са в критично състояние. Има ранени деца и две бременни жени. За ранените е осигурена кръвна плазма. Варненските болници са готови да приемат пострадали от взривовете.

По заповед на премиера са изпратени два самолета, снабдени с техника на ДОТИ и с медицинско оборудване.

На мястото на инцидента пристигнаха министърът на финансите Симеон Дянков, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, външният министър Николай Младенов, посланикът на Израел в София отпътуваха към летище Бургас, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, както и началникът на ВМА проф. Стоян Тонев, заедно със спешни екипи от "Пирогов" и Военномедицинската академия.

Всички полети на бургаското летище са преустановени. Районът е отцепен и се охранява от полицията. Според вътрешния министър не е необходимо на другите български летища да се прилагат извънредни мерки за сигурност.

Изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования към семействата на загинали и съчувствие към ранените, заяви външният министър Николай Младенов. България ще направи всичко по силите си, за да изясни причините за този ужасен инцидент, подчерта Младенов, който незабавно замина за мястото на инцидента. Министърът изрази своите съболезнования в разговор с израелския си колега Авигдор Либерман и се ангажира да го информира за подробности по инцидента. Българските държавни представители са в постоянна връзка с израелските власти.

Израел потвърди, че израелски граждани са станали обект на нападение срещу туристи в Бургас, предаде Франс прес. Според представител на израелското министерство на външните работи експлозията е станала, след като пътниците са се качили в автобуса.

Световната новинарска телевизия Си Ен Ен предаде като извънредна новина информацията за взрива на автобус с израелски граждани на Летище Бургас. Водещата съобщи, че има пострадали, които са откарани в болница, и допълни, че все още не е известна причината за експлозията.

Агенция Франс прес разпространи съобщението за взрива в крайморския ни град, посочвайки, че говорителят на Министерството на вътрешните работи Ваня Вълкова е потвърдила за инцидента.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни