Свързани новини

16.06.2012 17:28

Найденов: Ние с този закон повече няма да се занимаваме

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Факт е ветото наложено от президента, законът се връща в НС и ще мине нова процедура по второ четене член по член, заяви земеделският министър Мирослав Найденов, цитиран от БГНЕС.


Нещата се връщат в парламента и депутатите са тези, които ще вземат окончателното решение, обясни земеделският министър. Той посочи, че МЗХ са искали по този начин с тази промяна да дадат възможности за развитие на малките общини, но са останали неразбрани от една част от обществото. Другата част обаче са питали по региони какво прави властта, за да насърчи инвестициите в тези региони. Но след като има такава реакция няма как да не се съобразим, нека депутатите да решат кое е най – правилно, каза Мирослав Найденов.


Ние с този закон повече няма да се занимаваме, заяви Мирослав Найденов от името на правителството. Той дори посочи, че "ненаказано добро няма – ние си получихме наказанието за този опит да направим това добро". "Причината за тази поправка не е Цеко Минев, и това не е поправката "Цеко Минев", причината бяха тези общини, които можеха да намерят заетост", каза земеделският министър. Според него режима, при който се плаща и такса е непреодолима пречка в кризата – "едва ли ще се намери луд инвеститор или хазартен, който да даде за промяната на предназначението за една ски писта средно 35 млн. лв.", каза Мирослав Найденов.


Принципът "страх лозе пази" в момента ще ни остави без лозе, каза Найденов и припомни думите на премиера към еколозите, че пътят към ада е осеян с рози. Той изрази огорчението си, че освен магистрали са мислели, че след тях ще останат и ски пистите. "Е, няма да останат". Той допусна, че сигурно има нещо, което можело да бъде направено по-добре и обясни, че има и друг вариант, но той е по-дълъг и е свързан с промяна на други режими.


Земеделският министър обеща и от името на премиера, че няма да участва в този дебат в парламента. "Ние се съобразяваме с ветото – да правят с този закон депутатите, каквото пожелаят, каза той.


"Знаехме, очаквахме го, прогнозирахме го това, но смятахме, че тези, чиито интереси защитаваме ще станат и ще защитят позиция", каза Найденов. Той видимо е разочарован от кметовете на малките общини и каза, че след като ги е страх и гледат само планините отдолу да отиват в гората само за гъби. Огорчението за него и премиера е именно от малките общини и скиорите, които не са защитили позиция. "Ние не се сърдим на младите хора, които излязоха на протеста - да те сигурно имат основание, защото са се нагледали на какво ли не в годините назад", заяви земеделският министър. "Знаехме, че това ще се случи, но някой трябва да поеме отговорността и да има смелостта да ги направи. Ние го направихме, но ако няма обществен консенсус може би трябва наново да се изговорят тези неща", каза още Найденов.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и