Свързани новини

05.06.2012 11:27

Министър Ковачева: 93% от делата на практика завършват с осъдителни присъди

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки кандидат за Висшия съдебен съвет ще се представи лично и ще му бъдат задавани въпроси. Всичко ще става прозрачно и ясно, заяви министърът на правосъдието Диана Ковачева пред БНТ. По повод коментарите на Марк Грей за работата на ВСС, Ковачева каза, че що се отнася прекия избор, това няма как да стане по електронен път. За да бъде добър механизмът за пряк избор, трябва да бъде добре обсъден и обмислен, коментира Ковачева. Според нея, ако всички съдии се съберат в една зала и гласуват за членовете на бъдещия ВСС, това не означава ще нещата ще се случват прозрачно.


Запитана за избора на тримата големи - главен прокурор, председател на ВКС и председател на ВАС, Диана Ковачева заяви, че министърът на правосъдието има право на избор на главен прокурор, но все още е рано.


На въпрос какво и е мнението за сегашния ВСС, Ковачева каза, че работи с него от много скоро. „Аз съм привърженик на мандатността на ВСС”, коментира Ковачева. По думите й


може да се говори в бъдеще за намаляване мандата на ВСС.


Може би пет години са прекалено много, може да се помисли за някаква вътрешна ротация, има какво да се мисли, обясни министърката. Не съм съгласна, обаче, ВСС да се превърне в непостоянно действащ орган, категорична бе Ковачева.


Във връзка с работата на съдебната ни система, министър Ковачева заяви, че 93% от делата на практика се решават и завършват с осъдителни присъди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец