Свързани новини

24.04.2012 18:23

Станишев: Правителството скри основните данни по Белене

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството е скрило основните данни по проекта АЕЦ Белене. Това коментира лидерът на левицата Сергей Станишев и посочи, че според анализи проектът е икономически изгоден. Социалистите съобщиха още, че имат информация, че се готви скрита приватизация на ТЕЦ 2 и АЕЦ Козлодуй, а НЕК е в неплатежоспособност. „Данните са следните - началната цена на електроенергията, произвеждана от Белене е 40 лв. за мегамватчас, като към този момент се очаква средната пазарна цена да бъде 120 лв. за мегаватчас от различните видове енергия“, обясни той. „По-нататък в следващ период от време става дума за постепенно нарастване в общата печалба. Много сериозен е изводът, че общата печалба, която може да се получи от Белене, е 200 млрд. евро. 200 млрд. евро чиста печалба за целия период на функциониране на атомната електроцентрала“, каза още червеният лидер. Междувременно министърът на енергетиката Делян Добрев също засегна темата за Белене. „В дългосрочен план ще се мисли в посока издаване на облигации, които да погасят взетия от няколко банки заем за строителството на АЕЦ Белене и да го рефинансира“, каза той. „Заемът е от 250 млн. евро и трябва да бъде изплатен на 23 май тази година, но НЕК не разполага с тези средства“, заяви министърът. Той посочи, че се водят преговори с френската банка БНП Париба, управляваща заемното споразумение, срокът за изплащане на заема да бъде удължен с година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.