Свързани новини

31.01.2012 11:31

Паси: Първанов ползваше Филчев за рекет на министри

Видян 1780 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Георги Първанов е използвал бившия главен прокурор Никола Филчев за рекет на министри, заяви пред ТВ7 бившият външен министър по времето на НДСВ Соломон Паси. Целта на екс-президента била да удари проатлантическата политика на България.


„Срещу мен беше повдигнато обвинение, защото Външно министерство прекрати един канал, по който можеха да бъдат шпионирани българските връзки между министерството в София и посолствата в чужбина чрез апарати, които се произвеждаха в Съветския съюз”, обясни Паси. Той припомни, че скандалът е минал без коментар от Първанов.
 „Знам какво е ставало в президентството, знам как са раздадени задачите, как Филчев е координирал тези работи, това е целенасочен удар срещу една политическа линия”
каза Паси. Той припомни, че тогава прокуратурата се е самосезирала от публикация във вестник „Земя” и попита защо не го прави и сега.
Бившият външен министър поиска и от Първанов да му отговори на въпроса защо прати Филчев за посланик в Казахстан.
Паси беше „изваден на светло” от Филчев преди дни. Бившият главен прокурор обяви, че докато бил министър Паси бил спипан с проституки на Лъвов мост. „Винаги съм се интересувал от светлото бъдеще на България, отколкото от това да чистя мазните петна от нейното минало”, коментира вместо отговор Паси.
Той разказа, че враждата между него и Филчев започнала след като в качеството си на външен министър отрязал мераците на бившия главен прокурор да вземе дипломатически паспорт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни