Свързани новини

25.01.2012 17:39

СРП съди семейство Начкови за 5 кутии цигари без бандерол

Видян 1812 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейство Начкови от Мировяне ще бъде съдено от Софийската районна прокуратура за намерените пет кутии безбандеролни цигари в дома им, информира Медиапуул.  Същевременно прокуратурата не е отворила дори и преписка за случая с оказаното полицейско насилие върху Петър Начков. Семейството е заплашено от затвор до 5 години и глоба в размер на 10 пъти намереното количество контрабандна стока, което е около 200 лева. В неделя от отговорното 2-ро столично РПУ обясниха, че акцията е неуспешна заради нищожното количество намерени цигари.


"За действията на полицаите очакваме доклада от проверката на инспектората  на МВР. Едва тогава ще се прецени дали евентуално да се образува досъдебно производство", заяви заместник-районният прокурор на София и говорител на институцията Руси Алексиев.


Според Наказателно-процесуалния кодекс прокурорите могат сами да инициират разследване и да го провеждат без задължително участие на полицията. Тази възможност бе дадена на прокуратурата със новия НПК от 2006 година, точно, за да се осигури нейната независимост от МВР по определени казуси.


В случая със семейство Начкови от МВР вече отрекоха да е упражнен полицейски произвол, след като шефът на столичното Второ РПУ Красимир Кръстев отрече подчинените му да са превишили правата си.


По думите му от неделя, полицаите нито са удряли, нито са ритали Начков, а просто приложили "необходимата сила”, за да го изкарат от автомобила му и да го заключат с белезници. Арестуваният разполага с медицинско свидетелство за кръвонасядания в областта на лицето, тялото и краката. Припомняме, че България е била многократно осъждана за полицейско насилие от Европейския съд по правата на човека по случаи, които служителите на МВР са твърдели, че са приложили "необходимата сила". Красимир Кръстев заяви, че лично е присъствал на реализирането на операцията и не видял нищо нередно в действията на служителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.