Свързани новини

07.12.2011 13:24

Моше Кацав влезе в затвора

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият израелски президент Моше Кацав влезе в затвора Маасяху, южно от Тел Авив, в който трябва да излежи седемгодишна присъда за изнасилване, съобщи Асошиейтед прес, цитирани от Дарик. Преди да напусне дома си в южния град Кирят Малачи, Кацав обвини властите, че не са обърнали внимание на доказателствата, които могат да го оневинят, но предрече, че един ден истината ще излезе наяве.


"Държавата Израел екзекутира днес човек на базата на впечатления, без истински показания, без доказателства", заяви Кацав. "Един ден съвестта ще се обади и ще видите, че сте погребали жив човек".


Заради липсата на веществени доказателства, прокурорите основават делото изцяло на свидетелски показания. Според правни експерти, приликите в разказите на жертвите, които не се познавали помежду си, довели до убеждението на съдиите, че Кацав лъже.


Представители на затвора уточниха, че Кацав ще обитава специална част на затвора, запазена за религиозни евреи и ще дели килия с Шломо Бенизри, бивш министър, обвинен в корупция, пише БТА.


Шейсет и шест годишният Кацав бе осъден миналата година за изнасилване на негова бивша служителка, когато е бил министър, и за сексуално посегателство срещу още две жени, вече като президент между 2000 и 2007 година. Той обжалва решението на съда, но миналия месец Върховният съд потвърди присъдата и нареди да започне изтърпяване на наказанието.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци