Свързани новини

08.03.2009 18:41

Обвинение в изнасилване срещу бившия израелски президент Кацав

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор на Израел реши да повдигне обвинение в изнасилване и сексуален тормоз срещу бившия президент Моше Кацав. Това предаде БГНЕС, позовавайки се на АПФ и израелското министерство на правосъдието.


Главният прокурор и държавният обвинител решиха да подведат под отговорност Моше Кацав за сексуални посегателства срещу няколко негови служителки по времето, когато той бе министър и президент, включително за изнасилване и сексуален тормоз, се посочва в комюнике на министерството. Моше Кацав може да получи присъда от 16 г. затвор, ако бъде признат за виновен. Не се уточнява кога той официално ще бъде обвинен, но според израелските медии това може да стане през следващите дни. Шестдесет и три годишният Кацав напусна президентския пост през юни 2007 г. Аферата за сексуалния тормоз избухна през юли 2006 г., когато той обвини бивша своя сътрудничка, че го изнудва. Накрая стана ясно, че тя го обвинява в изнасилване. След месеци предварително разследване Кацав постигна компромисно споразумение, одобрено от израелския Върховен съд, че ще бъде преследван само за сексуален тормоз, неприлични действия и подкупване на свидетел, а обвиненията в изнасилване бяха изоставени. Но в първия ден от процеса през април 2008 г. той обяви, че се отказва от компромиса и ще се бори, за да докаже невинността си. Отказът от това споразумение доведе до втвърдяване на позицията на прокуратурата. Главният прокурор Менахем Мазуз предупреди, че срещу него може да бъдат повдигнати по-тежки обвинения. Роденият в Иран Моше Кацав е политик от дясната партия Ликуд. Той бе избран за президент през 2000 г. от депутатите, които за всеобща изненада го предпочетоха пред ветерана Шимон Перес. И точно Перес зае след това овакантения от него пост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец