Свързани новини

17.11.2011 15:28

Фандъкова: Действаме безшумно по казуса с Общинска банка

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи пред 19’, че Общината работи ударно, но без да вдига шум по казуса с Общинска банка. “Взимаме всички, предвидени от закона мерки. И го подчертавам, защото не всички действат по редния начин. Убедена съм, че в крайна сметка ще бъде взето решението, което е справедливо за нашия град”, поясни кметът.
Вчера генерал Атанас Атанасов, шеф на софийската организация на ДСБ и общински съветник от Синята коалиция, даде специална пресконференция по темата за връщането на Общинска банка. Като юрист той разигра две хипотези за скоростно възстановяване на справедливостта – иск за обявяване на нищожно на решението за промяна в устава на банката, което е отнело контрола на общината и въвеждане на надзор от БНБ в кредитната институция.
Той не забрави да поиска справедливост за старите политически врагове на Иван Костов. Според него трябва да бъде потърсена сметка на бившия кмет на София Стефан Софиянски и на председателя на Общинския съвет на столицата по онова време Антоан Николов като се провери даван ли им е изобщо мандат да гласуват за промяна в устава на банката, която отнема контрола на Общината от нея. Това става чрез ловко раздробяване на процента на София по т.нар. Донева програма.
Ето как я обяснява нейния автор, а впоследствие контролиращ втория по големина акционер в банката Огнян Донев – “раздробяване на акциите, вдигане на капитала и увеличаване на портфолиото”. Фукнята е от книжката “Най-богатите българи” на несъществуващия веч, след като го изкупи приятелят му Иво Прокопиев, в. Пари.
Новата класация за това кой е олигарх №1 в България ще стане ясна в неделя, когато в 12 на обед в БТА Супер 19’ ще обяви резултатите от своята подредба. Читателите ще могат да я открият в новия брой на седмичника, излизащ в понеделник.
Също в него в програмно интервю председателят на Стопанската комисия на Столичния общински съвет Никола Стойнев разказва всички подробности около битките в Общинска банка: “Убеден съм, че ще бъдат използвани всички възможни средства, за да се протака това решение. От друга старана, трябва да е ясно, че волята на кмета Фандъкова, както и на съветниците от всички партии е категорична.
Фирмите с миноритарните дялове са обжалвали заповедта на БНБ. Поради тази причина Софийският градски съд спря вписването на промените в Агенцията по вписване. Вярваме, че съдът ще разгледа делата като се съобрази с голямата обществена значимост на казуса. Ръководството на Столичната община, общинските съветници и всички граждани сме страна по този случай”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци