Свързани новини

08.11.2011 14:02

Основният свидетел срещу Чаушев се отказа от показанията си

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основният свидетел по делото срещу бившия заместник-министър на външните работи Феим Чаушев се отказа от показанията си, дадени в досъдебното производство, предаде БНР. В тях той твърди, че Чаушев му е поискал 25 хиляди евро, за да върне откраднатия автомобил на шефа му. Делото се гледа в Софийския районен съд, а Чаушев е подсъдим заедно със сочения за негов съучастник Ивайло Геков.


Ендер Дермишев обясни, че е бил посъветван от разпитващите го полицаи какво да каже. Разказът му, в който Чаушев има движеща роля за освобождаването на откраднатата кола на шефа му, турски гражданин, звучеше изключително подробно и последователно, с много детайли за преговорите около цената. Оказа се обаче, че при разпита пред съда Дермишев почти нищо не си спомни, а това, което помнеше за автомобила и за преговорите за освобождаването му, водеше само и единствено към Ивайло Геков.


Чаушев присъстваше там по-скоро като човек, посочен на свидетеля като авторитетен с възможности да оправя неща, свързани с държавната политика, но не и с такива като откраднати автомобили. Каква е цената Дермишев да каже онова, което са поискали полицаите, стана ясно по време на съдебното заседание - тя е бързо връщане на парите от откупа.


Необичайно за съдебната практика белязаните 23 000 евро, които са били предадени на 8 март тази година, за да бъде върнат автомобилът на свидетеля са били предадени няколко седмици по-късно. Това е необичайно, защото обикновено белязаните пари като веществено доказателство се пазят до приключването на делото, т.е. до третата съдебна инстанция.


Чадър над Чаушев или компрометиране на Чаушев - това е въпросът, който ще се изяснява в рамките на този процес за откуп на автомобил. Факт е обаче, че явно бившият заместник-министър на външните работи е със силни позиции в момента -той беше видян на пресконференциите в нощта след президентските избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак