Свързани новини

27.10.2011 13:29

ГЕРБ поиска касиране на вота за кмет в Кърджали

Видян 1861 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ поиска касиране на вота за кмет в Кърджали, предаде bnews. Областният лидер на партията в града и депутат Цвета Караянчева внесе жалба, в която се иска ръчно преброяване на бюлетините и касиране на изборите. В мотивите до ОИК-Кърджали са посочени множество нарушения в изборния ден. ДПС запази водещата си роля в Кърджалийско и спечели кметове във всички общини от първи тур, а ГЕРБ остана втора сила в района.


Припомняме, че с 53,86% досегашният кмет на Кърджали от ДПС Хасан Азис взе трети мандат. Илия Илиев от ГЕРБ събра 20,65%. Прогнозните резултати до последно предричаха балотаж.


"При наблюдението на целия изборен ден и анализа след това се оказа, че в много от комисиите се обадиха за проблеми по време на изборния ден.


Имало е дописвания от забранителните списъци в основния списък. Имало е хора, които са гласували с ТЕЛК решения, които са били различни от това, което е посочено в Изборния кодекс", заяви Караянчева при внасянето на жалбата.


Според депутатката имало бюлетини, които не отговарят на препоръките на  кодекса, а някои бюлетини били подменени. Имало натиск в комисиите, където са се провеждали изборите.


В някои секции пък се приложил принципът на т.нар. индианска нишка - бюлетина, подпечатана с печата на секционната комисия, се изнася, вотът в нея се попълва и се дава на избирателя, който я пуска в урната, а след това самият той изнася новата бюлетина, дадена му официално от секционната комисия.


Утре ГЕРБ ще внесе и искане за касиране на вота за общински съветници. Подготвя се и жалба за община Кирково.


Вчера преизбраният кмет Хасан Азис коментира настояването на Караянчева за ръчно преброяване с думите, че в секционните избирателни комисии членовете-представители на ГЕРБ били доминиращи. "Ако ГЕРБ се съмнява в собствените си представители, то тогава е нормално да искат ръчно повторно преброяване."


Три 20-годишни мита развенчаха изборите за местна власт в Кърджали, обяви на първата си пресконференция новоизбраният за трети пореден път кмет. Митът за идващите от Турция автобуси, които решавали вота в полза на ДПС, митът за етническото гласуване и това, че тук не могат да се печелят избори в условията на опозиция, посочи Хасан Азис.


ГЕРБ направи пробив в смесените райони, похвали се в нощта на вота шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за очаквани балотажи в Кърджали и кърджалийското село Черноочене.


Днес и БСП подготвиха жалба за касиране на изборните резултати в София. Изборите в хасковското село Войводово също могат да бъдат касирани по искане на БСП, защото там намериха повече от 50 бюлетини, скрити в шкаф в помещението на Секционната избирателна комисия. На първия тур само 2 гласа преднина определиха новия кмет на селото Илями Бефа от ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред